Korlátlan internet mobilról a Vodafone kínálatában

A Vodafone ringbe száll a Matávval

Szalay Dániel, 2002. július 11. 17:00
Nettó 2500 Ft-ért kínál július közepétől korlátlan, GPRS alapú internetet a Vodafone GSM-szolgáltató, mely így kíván reagálni arra, hogy a Matáv nehéz helyzetbe hozta az internetes társadalmat. A távközlési szolgáltató ezen az áron mobilinternetet kínál, sőt, elsőként teremt lehetőséget a GPRS szolgáltatás külföldről történő igénybevételére is.
Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették a hírt, azt mondta, már 2001 decembere óta tesztelik az új adatkapcsolt hálózatot, melyet egyébként a konkurensekhez képest jóval olcsóbban tudtak kiépíteni, így Vitai úr szerint néhány ezer előfizetővel is nullszaldóssá tehető a szolgáltatás.

A cég termékfejlesztési vezetője, Takács Zoltán elmondta, a szolgáltatást az újonnan előfizetők egyelőre 3 hónapig ingyen vehetik igénybe, így még az egyébként is kedvezőnek mondható 2500 Ft-os havidíjat sem kell megfizetni. Ráadásul a Vodafone több GPRS képességű készülékét rendkívül olcsón adja, és beszámítják, ha valaki leadja régi készülékét is.

A sajtótájékoztatón bemutatták a GPRS-alapon működő internetezést is, mely maximálisan 50 kbit/sec sebességgel működik, de az átlagos mérések szerint a 20-40 kbit/sec általában is tarthatónak mondható.

Lehetőség van a GPRS-szolgáltatást külföldről is igénybe venni. Egyelőre Görögországban, Spanyolországban, de szeptember végére további tizenhárom országban is megteremtődik ennek lehetősége. A GPRS Roaming ára bruttó 12 500/nap, mely árban a külföldről történő korlátlan internetezés ára értendő. Az adott napon bármennyit lehet internetezni, ami a szállodából történő internetezéshez képest - a vezérigazgató szerint - jóval kedvezőbb.

A GPRS-alapon működő egyszerű WAP-szolgáltatást bruttó 375 Ft-ért lehet igénybe venni, míg a teljes internetezés (pl. notebookról) GPRS alapon 3125 Ft, sőt a vállalati hálózatra is rá lehet kapcsolódni (GPRS LAN szolgáltatás).

A GPRS-szolgáltatást a Vodafone ügyfélszolgálatának telefonszámára (1270) küldött +GPRSWAP üzenettel is aktiválni lehet. Ingyenesen biztosítják a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert, mely automatikusan frissítést is lehetővé tesz. Csisztu Zsuzsa, az ismert sportriporter arról szólt, hogy örül a szolgáltatásnak, mert a görög olimpiáról már könnyebben tud majd tudósítani a mobilinternetben rejlő lehetőségeknek köszönhetően.

A legfontosabb talán mégis az, hogy belföldön nettó 2500 Ft-ért lehet korlátlanul internetezni. Ezen az áron felül semmi egyéb díj nem terheli az internetezést, és mint fentebb olvasható volt, ezt az összeget is elengedik most három hónapig (legkésőbb október 15-ig).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50