DT: Tenzer váltja Sommert?

Vértes János, 2002. július 15. 06:46
Miután a választási harcban az állami tulajdonos a kisrészvényesek mellé állt, kedden minden bizonnyal leváltják Ron Sommert a Deutsche Telekom éléről. Helyére - mint azt szombaton már hírül adtuk - ideiglenesen Gerd Tenzert javasolja a felügyelőbizottság megválasztani.(Képünkön Ron Sommer, a Deutsche Telekom jelenlegi első embere, és Gerd Tenzer, aki nagy valószínűséggel kedden átveszi a karmesteri pálcát).
Bár Gerd Tenzer tizenkét éve tagja az igazgatótanácsnak, nem valószínű, hogy ő lenne a végleges utód, csupán ideiglenesen állítják Sommer helyére. Az utódkeresés mindenképp folytatódik, egyrészt azért, mert Tenzer már majdnem hatvanéves, másrészt műszaki végzettségű és beállítottságú, míg a jelenlegi helyzetben a részvényesek szerint inkább gazdasági orientáltságú első emberre van szükség. Európa legnagyobb telekom-konszernének termékfelelőse 1970 óta tevékenykedik a Telekomnál, illetve - annak kiválása előtt - a Német Postánál, és négy évvel ezelőtt már szóba került, mint a "trón" esetleges várományosa, de akkor maga Tenzer hangsúlyozta, hogy ő a második sorban érzi jól magát.

Sommer "bűne", hogy a vállalatnak nagyok az adósságai (a háttérben cégvásárlások és a rendkívül drága UMTS licence áll), és a részvényárfolyam már a kibocsátási ár alá csökkent. A hírek szerint Ron Sommer - csakúgy, mint eddig - jónak tartja a vállalat stratégiai irányvonalát, és várja, hogy a Felügyelő Bizottság milyen indokkal javasolja felmentését. Szerződése 2005-ig szól, így megfelelő argumentumok kellenek a szerződésbontáshoz, de szakértők azt se zárják ki, hogy végül közös megegyezéssel int búcsút a vállalatot hét éve irányító Ron Sommer, aki előzőleg a Sonynál bizonyította menedzser-képességeit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59