A szakszervezet tiltakozik a Vodafone vezetői jutalmai ellen

MTI Sajtóadatbank, 2002. július 22. 08:16
A brit szakszervezeti szövetség, a TUC vasárnap nyilatkozatban felszólította a Vodafone részvényeseit, hogy ne szavazzák meg a felső vezetőknek tervezett prémiumrendszert. A világ legnagyobb mobilszolgáltatójának évi közgyűlése július 31-én lesz.
A TUC szerint a jutalmazási terv eredményfeltételei hosszú távon csekélyek, rövid távon pedig nem ismeretesek, nem kerültek nyilvánosságra. A vállalati legfelső vezetőinek szánt prémiumok a szakszervezeti szövetség szerint eltúlzottak, különösen Sir Christopher Gent vezérigazgató számára, aki évente a fizetése hétszeresére számíthat - írták.

A TUC szerint a Vodafone közgyűlése lesz az első nagy próbatétel a kormány terve számára, hogy a vállalatvezetőket el kellene számoltatni az eltúlzott fizetésekért és juttatásokért. "A Vodafone igazgatóinak szánt hatalmas összegek miatt a TUC úgy véli, hogy a tervezett javadalmazási politika nem fogadható el" - olvasható a közleményben. A TUC más nagy vállalatok jutalmazási rendszerét is célba veszi az év végéig - közölték.

Kulcsszavak: Vodafone +céginfo +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14