Hamarosan megjelenik a világ első 3G szélessávú PCMCIA kártyája

Kollár Csaba, 2002. július 26. 20:45
A szélessávú, harmadik generációs vezeték nélküli fejlesztésekkel foglalkozó vállalat, az IPWireless Inc. bejelentette, hogy együttműködési szerződést kötött a mobilkommunikációs technológiával foglalkozó Wireless House-zal, aminek az értelmében közösen fejlesztik a IPWireless PCMCIA szélessávú modemkártyát.
A IPWireless PCMCIA kártyát a tervek szerint 2003 elején lehet megvenni. Ezzel a kártyával a felhasználók szélessávú mobilhozzáférést kaphatnak. Maga az eszköz plug-and-play, megfelel a nemzetközi szabványoknak, méretét tekintve pedig követi a hagyományos PCMCIA kártyákat.

Az együttműködésről Chris Gilbert, az IPWireless elnöke így nyilatkozott: "Eddig is komoly erőfeszítéseket tettünk a szabványon alapuló eszközök fejlesztése területén. A Wireless House-zal való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy a megkezdett utunkon tovább haladjunk, és elsőként jelenjünk meg technikai fejlesztéseinkkel, konkurenseinket megelőzve. A holnap laptopjai és PDA-jai IPWireless-kompatibilisek lesznek, így bárki számára elérhetővé válik a nagy sebességű internetes hozzáférés mobilkörnyezetben."

Kulcsszavak: PCMCIA UMTS +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55