SAP Hungary: 29 százalékos árbevétel-növekedés

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 29. 11:20
Az elektronikus kereskedelmi szoftver megoldások vezető szállítójának, az SAP AG-nak magyarországi leányvállalata, az SAP Hungary Kft. 2002 első félévében 29 százalékos árbevétel-növekedésről számolt be. Az ugyanebben az időszakban elért tavalyi 3,1 milliárd forintról 4,09 milliárd forintra nőtt a cég bevétele, ezen belül a szolgáltatási üzletág 84%-kal növekedett.
Ezen belül a tanácsadás árbevétele 124 %-kal felülmúlta az előző év hasonló időszakát. A vállalat termék-árbevétele, amely magában foglalja a szoftverforgalmazásból és a karbantartásból származó bevételt 5%-kal csökkent a 2001-es év hasonló időszakához képest.

Az SAP Hungary Kft. második negyedévének legfontosabb bevezetései közé tartozik a Mol Rt., és a Fővárosi Vízművek Rt. informatikai rendszereinek kialakítása, a Herendi Porcelángyár Rt.-nél elkezdődött a kis- és középvállalatok számára kialakított Kulcsra@kész SAP rendszer bevezetése, a Coop Hungary és a Parmalat mySAP.com bevezetése, továbbá éles indulásai közé tartozik az OTP és a MOL mySAP.com, és a Dédász (E.on) IS-Utility bevezetése.

Az SAP mySAP.com rendszerén alapuló megoldásával nyerte a Synergon-HLC konzorcium az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) által kiírt nyílt közbeszerzési eljárást. Az ISM jelen szerződés alapján az SAP funkcionalitásai közül a pénzügyi, számviteli, költségvetés-menedzsment és kontrolling modulokat vezeti be. Az Ifjúsági és Sportminisztérium az ötödik költségvetési intézmény, amely az Agrárintervenciós Központ, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, a Hírközlési Főfelügyelet és a Magyar Szabadalmi Hivatal példáját követve az SAP bevezetése mellett döntött.

Kulcsszavak: +céginfo SAP-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55