A DT cáfolja a Bertelsmann volt vezérének kinevezését

MTI Sajtóadatbank, 2002. július 30. 09:38
Cáfolta hétfőn a Deutsche Telekom (DT)- a Matáv többségi tulajdonosa - azt a sajtóértesülést, miszerint a német távközlési cég vezetését a Bertelsmann kiadói csoport frissen távozott vezérigazgatója készülne átvenni, pedig az értesülésre meredeken drágult a legnagyobb európai telefonvállalat részvénye.
A DT felügyelő bizottságának egyik tagja "megalapozatlan találgatásnak" nevezte a Berliner Kurierban közölt hírt, amely szerint Thomas Middelhoff ülne a július közepén távozásra kényszerített Ron Sommer székébe. Middelhoff, ádáz igazgatótanácsi vita után, vasárnap jelentette be, hogy távozik a Bertelsmann éléről, miután a csoport fő részvényesei a jövőbeni stratégia feletti nézeteltérések miatt ezt kikövetelték. Middelhoff egyebek mellett komoly internetes terjeszkedési terveket szőtt, amelyek távoztával legalábbis kérdésessé váltak - írta a Reuters.

Ron Sommer múlt kedden, a közte és a felügyelő bizottság közötti bizalmi viszony megromlásának indokával jelentette be távozását a Deutsche Telekom éléről. A társaság főrészvényese, a német kormány, valamint a kisrészvényesek (mintegy 3 millió német polgár) az elnök személyében, illetve az általa hozott, kétesnek tartott döntésekben látták az okát annak, hogy a Telekom részvényének árfolyama a múlt hónapban példátlan mélypontra (10 euró alá) zuhant a frankfurti tőzsdén. A papír 2000 márciusában még 104 eurón forgott.

A Deutsche Telekom részvénye hétfő délután, a Middelhoffal kapcsolatos értesülések cáfolata után is még 3,36 százalékos nyereséggel 12,30 euró volt Frankfurtban, de korábban mértek 4 százalék feletti drágulást is. A tőzsde irányadó Dax-30-as indexe - amelynek egyik alkotója a DT - délután fél három előtt 3,81 százalékos nyereségben járt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14