A Vodafone késlelteti Németországban a 3G indulását

Kollár Csaba, 2002. augusztus 8. 20:05
Juergen von Kuczkowski, a vállalat németországi működéséért felelős vezetője úgy nyilatkozott a Die Welt című lapnak, hogy a kereskedelmi szolgáltatások 2003 előtt biztosan nem indulnak el. A késés okaként a telefonok technikai problémáit jelölte meg az igazgató.
Kuczkowski nyilatkozatában kiemelte, hogy "a 3G-kompatibilis telefonokkal kapcsolatban a kérdés nem a mennyiség, hanem a minőség. Ez utóbbival ugyanis nem vagyunk megelégedve, és így nem látjuk értelmét a gyors indításnak, mivel a fogyasztók jelenleg a folyamatos hibákkal és kudarcokkal nehezen, vagy sehogy se tudják igénybe venni 3G-szolgáltatásainkat. Beszállítóink közül sem a Motorola, sem a Nokia nem képes betartani az előzetesen megállapodott időket, folyamatosan késnek, ami szintén komoly problémát jelent a számunkra."

A Vodafone bejelentése azt követően látott napvilágot, hogy a France Telecom mobil szárnya, az Orange több időt kért arra, hogy a svédországi 3G-hálózatot elindítsa. Az elmúlt héten a spanyol Telefónica és a finn Sonera jelentette be, hogy csökkenti a 3G-re szánt költségeit Európa számos országában, így Németországban és Olaszországban is.

Kulcsszavak: Vodafone +fohir UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50