EDS-hírek a nagyvilágból és Magyarországról

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. augusztus 12. 10:40
Az EDS által közzétett eredmény szerint a vállalat részvényenként 64 cent nyereséget és 316 millió dolláros nettó bevételt ért el 2002 második negyedévében. Az EDS Magyarországon egyedülálló megállapodást kötött egy hazai pénzintézettel.
Eltekintve a WorldCom csődjével kapcsolatos óvintézkedések hatásaitól, az egy részvényre jutó nyereség 78 cent és a nettó bevétel 383 millió dollár lenne. Az eredmények annak a tartalékképzésnek a hatását tükrözik, melyet a WorlCom-mal fennálló szerződéses viszonyból fakadó 101 millió dolláros kintlevőség lehetséges leírására szántak. Az EDS szerint még nem lehet tudni, hogy végül is a teljes tartalékot felhasználják-e, de így kívánták biztosítani, hogy a WorldCom lehetséges pénzügyi hatásait megfelelően kivédjék a második negyedévben.

Pénzügyi eredmények dióhéjban:

A teljes bevétel 8 százalékkal, 5,5 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben, szemben az 5,1 milliárd dolláros értékkel egy évvel korábban. Ez 7 százalékos növekedést jelent - az árfolyamváltozásokat nem számítva. A működésből származó nyereség 9,8 százalék volt a második negyedévben, míg egy évvel ezelőtt 10,5 százalékot ért el, ami egyértelműen a WorldCom csődjével kapcsolatos intézkedések hatását tükrözi. Ezt leszámítva 11,7 százalékra nőtt volna a működésből származó nyereség. A második negyedévben az aláírt szerződések összértéke 6,2 milliárd dollárt tett ki, szemben a rekordnak számító 7 milliárd dolláros összeggel egy évvel korábban.

Az EDS Magyarország üzleti hírei:

Az EDS Magyarország és a K&H Bank aláírta a hazai piac első banki BPM tevékenység- kihelyezésről szóló megállapodását, mely szerint a bank egyes "back-office" tevékenységét az EDS végzi a jövőben. Az EDS befejezte a Matáv felhasználói számítógép-állományának lecserélését és egységesítését. A mind volumenében, mind komplexitásában a hazai piacon példa nélküli, közel két éves projekt során közel 9 200 asztali számítógépet és notebook-ot cseréltek le. Közép-Európa telekommunikációs iparágának legnagyobb IT tevékenység-kihelyezési szerződése keretében az EDS helpdesk szolgáltatásokat, irodai szerverek, munkaállomások, valamint középkategóriás számítógépek üzemeltetését és helyszíni támogatást nyújt a Matávnak.

Kulcsszavak: EDS EDS-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50