Rajtra kész a magyar bírósági informatika eddigi legnagyobb programja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. augusztus 14. 08:36
Az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának képviselői és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának (OITH) vezetése a mai napon ünnepélyes keretek között Székesfehérváron átvette az Albacomp Rt. közreműködésével kiépített bírósági informatikai tesztrendszert. A PHARE támogatással megvalósuló 111 helyi és 20 munkaügyi bíróságot, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalát átfogó rendszer teljes kiépítése a bírósági informatika eddigi legnagyobb magyarországi programja.
Az eseményen az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának képviselői, Peter Fischer team menedzser Klaus Steiner program menedzser, valamint Horváth János az OITH informatikai főosztályvezetője részére Koródi Bálint az Albacomp Rt. vezérigazgatója mutatta be és adta át a tesztrendszert.

A rendezvény keretében az OITH képviselői jóváhagyásukkal ellátták az Albacomp Rt. által kiépítésre kerülő informatikai hálózat tesztrendszerét, így elindulhat az országos rendszer telepítése. A bíróságok informatikai fejlesztéseinek célja egy olyan, informatikai stratégián alapuló, komplex beruházás és alkalmazásfejlesztés végrehajtása, amelynek eredményeképpen a bírósági ügyintézés és a hivatali ügyvitel jelentősen felgyorsul, a folyamatok hatékonysága nő.

Az Európai Unió a tagságot kérő országok csatlakozását az un. PHARE program keretében segíti, amelynek célja a közigazgatási rendszer, az emberi erőforrások és a vezetési szaktudás fejlesztése. Ennek a támogatásnak a keretében 1998 óta folyik a JUSTICIA.NET elnevezésű bírósági informatikai alaphálózat kiépítése. A jelenlegi - második - fázis összköltsége 8,25 Millió EUR, a hazai társfinanszírozás 57%.

Kulcsszavak: jog +legfontosabb Albacomp EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36