Kilép a hálózati adattárolók piacáról a Maxtor

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 17. 21:26
A merevlemezgyártó a közelmúltban úgy döntött, hogy leállítja hálózati adattároló berendezéseinek gyártását, mivel az eszközök piaca nem a társaság várakozásainak megfelelően alakul, a cég pedig nem tudta sikerre vinni termékeit.
Diana Cartwright Maxtor szóvivőnő elmondása szerint a társaság megpróbált vásárlót találni a cég hálózati adattároló eszközökkel foglalkozó üzletágára, de nem sikerült megállapodás kötni, így a részleg felszámolásra kerül. Mindez azt jelenti, hogy a Maxtor mintegy 230 alkalmazottat bocsát el Milpitas-i (Kalifornia) részlegétől, amelyből 150-nek azonnal mennie kell. A részleg bezárása emellett 75 millió - 85 millió dolláros költséget jelent a társaságnak, közölte a szóvivőnő.

A Maxtor MaxAttach termékvonala a tavalyi évben 31,5 millió dollár bevételt termelt, amely gyakorlatilag elhanyagolható a társaság teljes, 3,8 milliárd dolláros jövedelme mellett. A 31,5 millió dollár bevétel ráadásul 50,9 millió dolláros veszteséget jelentett a részlegen belül. Az elmúlt negyedévben a részleg 13,1 millió dollár bevétel mellett 9 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el.

A társaság, amely elsősorban merevlemezes meghajtók gyártásával foglalkozik, 1999-ben hozta létre a hálózati adattároló eszközökkel foglalkozó üzletágat. A cél olyan rendszerek gyártása volt, amelyeken az önálló merevlemezeknél nagyobb haszon szerezhető.

"A hálózati adattároló rendszerek piaca ígéretes terület volt a társaság belépéséhez" - mondta Cartwright. "A hálózatra kötött adattároló szerverek piaca azonban nem mutatott olyan növekedést, mint amire számítottunk." Mint Mike Cannon Maxtor vezérigazgató hozzátette, a MaxAttach termékvonal ráadásul olyan cégek megoldásaival versengett, amelyek Maxtor merevlemezeket vásárolnak.

Kulcsszavak: +céginfo Maxtor winchester

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55