KFKI Systems: 500-700 ezer dolláros bevétel az idén

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 2. 07:20
Az egy éve alapított, szoftverfejlesztéssel foglalkozó KFKI Systems 500-700 ezer dollár éves árbevételt ér el az idén - mondta Szabó Tamás, a KFKI Számítástechnikai Rt. amerikai leányvállalatának vezetője sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
Szavai szerint a leányvállalat egyelőre 60-70 százalékban finanszírozza magát, a piac fellendülésével azonban nagyobb projekteket, így nagyobb forgalmat remélnek. Az anyavállalat Amerikába kihelyezett tőkeállománya az év végére eléri az egymillió dollárt. Szabó Tamás elmondta: a KFKI Systems három fő tevékenységet folytat: szoftverfejlesztést, az anyavállalat gyógyszeripari termékének továbbfejlesztését és értékesítését, valamint egyedi fejlesztéseket is végez. Tájékoztatása szerint az éves árbevétel nagy részét az online kereskedelemhez kapcsolódó fejlesztések adják.

Ludman Lajos, a KFKI Számítástechnikai Rt. vezérigazgatója elmondta: a társaságnak egyrészt új piacra van szüksége, másrészt úgy vélik, hogy az új technológiákat és módszereket az Egyesült Államokban lehet a leggyorsabban elérni. Az európai uniós csatlakozást követően kialakuló szorosabb versenyhelyzetben pedig különösen fontosnak tartják az egyesült államokbeli jelenlétet. Szabó Tamás szavai szerint tavaly szeptember elején, a "legrosszabb" időpontban indult a társaság, így a korábban tervezett két helyszín helyett San Diegóba telepítették a leányvállalatot.

Ludman Lajos közölte: a KFKI csoportszinten az idei év első félévében 9-10 milliárd forint árbevételt ért el, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyi első félévi adattal. Az idén az év egészében várhatóan a 2001-ben realizált 21 milliárd forintot meghaladó árbevételt érnek el, de kisebb profittal. A 2001-es egymilliárd forintos nyereséggel szemben az idén 700 millió forintot várnak.

Ludman Lajos elmondta: "Magyarországon a piac rendkívül rossz, az informatikai beruházások megtorpantak, ugyanakkor az államigazgatási piac is csak lassan bővül". Hozzátette: a társaság sikerességét a cég szerkezetének és működési módjának köszönhetik.

Kulcsszavak: +céginfo KFKI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36