Westel, MTI: közös portál, további együttműködés

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 6. 06:47
Sikeres a multimédiás tartalomszolgáltatással kapcsolatos kísérleti együttműködésünk, s ezért a közlejövőben Westel Mobil Távközlési Rt. és az MTI Rt. közös portállal lép a nyilvánosság elé - mondta Sugár András, a Westel vezérigazgatója csütörtökön Budapesten az MTI-nek.
Sugár András azt követően nyilatkozott az együttműködés további közös lépéseiről, hogy a nemzeti hírügynökség székházában tárgyalást folytatott Dorogi Sándorral, az MTI elnökével. A két társaság júniusban azért kötött együttműködési megállapodást, hogy a hírügynökség egy átfogó kutatásfejlesztési program keretében kidolgozott, mobil multimédiás tartalomszolgáltatást nyújthasson előfizetőinek.

A két fél szerint az együttműködés azért is fontos, mert a vezető magyar mobilszolgáltató, illetve a vezető magyar médiacég közösen próbálhatja ki, hogy az új multimédiás technikával (Multimedia Messaging Service - MMS) mennyivel tud gyorsabban, többet és jobban kommunikálni.

Sugár András a tárgyalást követően elmondta: az MTI vidéki tudósítói hamarosan MMS-készülék segítségével, a Westel hálózatán keresztül küldenek majd a budapesti központba megfelelő minőségű képeket. A két társaság ezen túlmenően a közeljövőben egy közös kereskedelmi portállal is megjelenik a nyilvánosság előtt: az internetes oldalon a látogatók egyebek mellett politikai és tőzsdei híreket, időjárás-jelentést olvashatnak, napi érdekességekkel találkozhatnak, s nyomon követhetik a mozik és a televíziók műsorát.

A vezérigazgató aláhúzta: a portál tartalmát alapvetően az MTI adja, míg a Westel elsősorban kereskedelmi szempontból orientálja az együttműködést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50