Internetes szolgáltatás a magas vérnyomás megelőzésére

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 6. 14:29
Egyedülálló programot fejlesztett ki a magas vérnyomásban szenvedő, illetve az azt megelőzni kívánó betegek számára a HARTMANN-RICO Hungária Kft. és a HáziPatika.com egészségügyi portál. Az internetes portálon minden látogató saját vérnyomásnaplót hozhat létre, amelyben, a megfelelő adatok rendszeres felvitelével, akár több éven keresztül figyelheti egészsége alakulását.
A kardiológusok és programozók által kifejlesztett program a Magyarországon mind nagyobb problémát jelentő magas vérnyomás és az abból eredő betegségek számának csökkentését, illetve megelőzését hangsúlyozza. A betegség kialakulását azonban - a örökletes tényezők ellenére, vagy mellett - jelentősen befolyásolhatja életmódunk, életvitelünk. A prevenció fontosságát hangsúlyozó új program, a Vérnyomásmérő Napló keretében azonban most lehetőség van arra, hogy egészségi állapotunkat rendszeresen ellenőrizve bepillantást nyerjünk szervezetünk állapotába, és figyeljük annak reagálását a mindennapi feszültségekre és az életminőségünket meghatározó egyéb fiziológiai tényezőkre.

Az internetes látogató, az adataihoz történő titkos hozzáférést biztosító jelszó megadása után, saját vérnyomásnaplót kap, ahová felviheti a napi vérnyomás- és pulzusértékeket, akár napi többszöri alkalommal is. Ezután a program a megadott értékeket táblázatba foglalja, majd grafikonon is megmutatja, feltüntetve azt az értéket is, amely a látogató adott egészségügyi állapotához képesti normál értéket jelenti. A már egyszer felvitt értékeket bármikor megtekinthetjük, sőt, adott időpontra vagy időszakra vonatkozóan akár visszamenőleg is kereshetünk, illetve megrajzolhatjuk saját grafikonunkat.

A vérnyomásmérő napló mellett a látogatók vérnyomás tesztet is kitölthetnek, amely az életmódra és a korábbi betegségekre vonatkozó kérdések megválaszolása után megmutatja, milyen rizikófaktor vonatkozik az adott személyre. Emellett számos, az adott betegségkör témájához kapcsolódó szakmai cikket, információt találnak az olvasók, amelyek segítenek eligazodni abban, hogy a mindennapokban hogyan tehetünk többet egészségünk megőrzéséért. Az online program természetesen nem helyettesíti a házi- illetve szakorvos által elvégzett orvosi vizsgálatot, de segít abban, hogy egy kis odafigyeléssel, vagy életmód-változtatással biztosítsuk szervezetünk számára a hosszabb, és egészségesebb életet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50