IHM: távközlési szabályozási főosztályvezető kerestetik

Szalay Dániel, 2002. szeptember 8. 06:47
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Távközlési Szabályozási Főosztályának élére keres főosztályvezetőt - tudtuk meg. A kiválasztott személy nagyban meghatározhatja Magyarország csatlakozását az információs világhoz, ezért részletesen is ismertetjük e fontos poszt betöltésének feltételeit, valamint a pontos feladatkört.
Az új főosztályvezető feladata lesz a távközlés-politikai koncepció (ezek szerint nem létező?) kialakítása, végrehajtása, a távközlési piac szabályozási irányelveinek meghatározása és a kapcsolódó jogszabályok megalkotása, az Európai Unióhoz történő csatlakozásunkból adódó feladatok ellátása és a tárca képviselete a távközléssel kapcsolatos ügyekben a hírközléssel foglalkozó bizonyos nemzetközi szervezetekben valamint a kormányközi hierarchiákban - derül ki egy gazdasági lapban megjelentetett fizetett hirdetésből és a Belügyi Közlönyből.

A pályázónak büntetlen előéletű magyar állampolgárnak, egyetemi (szakirányú műszaki, közgazdasági, jogi) végzettségűnek kell lennie, valamint rendelkeznie kell a távközlés területén szerzett, legalább 5 éves tapasztalattal, továbbá a jelentkezés feltétele a vezetői gyakorlat és a felsőfokú angol nyelvvizsga. Ezenkívül előnyt jelent a távközlés területén szerzett szabályozási ismeret. A posztot betöltő személynek át kell esnie a Nemzetbiztonsági Hivatal "C" típusú vizsgálatán, és vagyonnyilatkozat-tételre is kötelezett, mivel a munkakör a vonatkozó törvények alapján fontos és bizalmas munkakörnek számít. A kiválasztott főosztályvezető besorolása, illetménye és juttatásainak megállapítása a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján történik.

Amennyiben az új főosztályvezető kiválasztása megtörténik, természetesen arról azonnal hírt adunk a Prím Online-on is.

Kulcsszavak: távközlés IHM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36