Üzenet tv-ről mobiltelefonra

Kollár Csaba, 2002. szeptember 14. 16:04
Az angol Sky a tervek szerint olyan fejlesztést kíván elindítani a közeljövőben, amivel televízió alapú üzenetküldő szolgáltatást, illetve kétirányú SMS szolgáltatást képes nyújtani ügyfelei számára.
A Sky ügyfelei már jelenleg is tudnak küldeni szöveges üzeneteket set-top boxuk segítségével, de az új szolgáltatás azt is lehetővé teszi, hogy SMS-eket képernyőn keresztül fogadjanak, illetve válaszoljanak is rá.

A Sky az utóbbi időkben saját szakterületén piacmeghatározó tényező lett, mivel interaktív szolgáltatásai saját műsorközlő szolgáltatásain keresztül nagyon népszerűek a fogyasztók körében, a vállalat pedig ezáltal jelentős bevételekhez jut. A vállalat már korábban kínált egyirányú SMS szolgáltatást és csengőhangletöltést előfizetői számára, és a mostan bejelentett fejlesztésével ezt a lehetőséget kívánja kétirányúvá tenni.

Ami a jövőt illeti, a Sky fejlesztését nagyon sok területen hasznos segítségnek tartja. Eddigi tesztjeiben például a kísérleti személyek egy interaktív környezetben SMS-sel szavazhattak, de arra is lehetőség van, hogy a fogyasztók egy új reklámkampánynál az új termék megjelenésével egy időben fejezzék ki pozitív vagy negatív véleményüket.

A Sky bízik abban, hogy az új, kétirányú SMS szolgáltatás azok körében különösen népszerű lesz, akik rendszeresen nézik a sportközvetítéseket.

Kulcsszavak: +fohir SMS set-top box

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14