További leépítések a Deutsche Telekomnál

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 17. 08:53
A T-Systems, a legnagyobb európai távközlési cég, a Deutsche Telekom leányvállalata nagyszabású álláscsökkentést tervez: az általános megszorító intézkedések részeként 4300-6500 munkahelyet készülnek megszűntetni, el akarják bocsátani az összes alkalmazott 10-15 százalékát - jelentette hétfői számában a Die Welt vállalati körökre hivatkozva.
A T-Systems vállalatoknak kínál integrált rendszereket a távközlés és az információs technológia területén. Bennfentesek arra számítanak, hogy a leépítések elsősorban Németországot érintik, ahol az összes foglalkoztatott - 43 ezer ember - kétharmada dolgozik. A Deutsche Telekom adóssága jelenleg 64,2 milliárd euró, ezt 2003 végére 50 milliárd euróra akarják leszorítani. Az adósságcsökkentés, ha megvalósul, már akkor is egy évet késik az eredetileg tervezetthez képest. Az adósságcsökkentés elhalasztását még tavasszal jelentették be, és ezért a hitelminősítők rontották a Deutsche Telekom besorolását.

Az eddig ismert tervek 22 ezer állás megszüntetéséről szóltak a Deutsche Telekomnál 2004-ig, a T-Systemsnél tervezett leépítés ezen felül értendő, és másfél év alatt akarják végrehajtani - vélte tudni a Wall Street Journal Europe is. A terv annak a stratégiai felülvizsgálatnak a része, amelynek eredményeit Helmut Sihler, a Deutsche Telekom ügyvezető elnöke várhatóan novemberben jelenti be.

A Die Weltben megszólalt a T-Systems főnöke, Christian A. Hufnagl is, aki szerint a németországi leépítésekkel szemben külföldön terjeszkedni akarnak. - Sok még a fehér folt a térképen. Az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Ázsiában jelenlétünk még nem erős. Ezeket a lyukakat érdemes betömnünk. Célunk az, hogy európai háttérrel rendelkező globális szereplővé váljunk - közölte a T-Systems vezetője.

Az információs technológiai szolgáltatásokban a T-Systems konkurense az IBM, és az EDS, távközlési területen az AT and T és a Worldcom.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14