Dataplex: indul az első üzletmenet-folytonossági pilot projekt

Kovács Attila, 2002. szeptember 17. 11:22
A Dataplex Kft. budapesti nagy biztonságú kolokációs adatközpontjában hozzákezdtek a szakemberek a Magyarországon másutt elérhetetlen szintű üzletmenet-folytonossági szolgáltatás első pilot projektjének megvalósításához - hangzott el a vállalkozás szeptember 17-i sajtóreggelijén.
A szolgáltatás egy nagy hazai pénzintézet - amelynek nevét biztonsági okokból nem árulták el - üzletmenetének folytonosságát hivatott biztosítani. Az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltatásokat kínáló Dataplex adatközpontja különlegesen védett létesítmény, szükség esetére saját, szünetmentes áramellátással rendelkezik, és az épületbe több irányból, gyakorlatilag valamennyi jelentős hazai távközlési szolgáltató kiépített optikai kábel csatlakozást. A projekt keretében a szóban forgó társaság számára a Dataplex adatközpontjában egy húszfős irodát tartanak folyamatosan készenlétben. A helyiségben kiépítik a teljes irodai infrastruktúrát, valamennyi munkahelyet felszerelik telefon- és helyi hálózatra kötött informatikai csatlakozási lehetőséggel, s fénymásoló és faxberendezés is fogadja majd a szükség esetén az irodába költözőket. A cég választhat, hogy a teljes informatikai rendszerét folyamatosan tükrözi a Dataplex adatközpontjában (hot backup), vagy kényes adatait időről-időre - hetente vagy akár naponta - helyezi biztonságba a Dataplex-nél (cold backup).

A pilot projekt keretében először a cég katasztrófatervét készítik el, majd kezdetben a teljes informatikai rendszernek még csak egy szegmensét keltik majd életre az adatközpontban.

Várhatóan fél éven belül kerül majd sor egy éles gyakorlatra, amikor egy szimulált bombariadó kapcsán a cég munkatársai átmenetileg felcserélik munkahelyüket a Dataplex-beli irodájukra.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Dataplexnél végrehajtott szervezeti átstrukturálás következtében három fő funkciót különböztetnek meg: technikai irányítás, kereskedelem, napi működés (ún. COO funkció, aminek elvégzését új szakember, Szabó Gábor operáció igazgató irányítja).

Kulcsszavak: Dataplex security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50