Dataplex kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Dataplex

Vádemelés a Dataplex-ügyben

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a MÁV Informatika Kft. volt vezérigazgatója ellen - közölte a főügyészség szóvivője szombaton az MTI-vel.

Kulcsszavak: jog Dataplex
2014. február 15. 18:42

Több, mint félezer terabyte különleges biztonságban

Véget ért Magyarország legnagyobb szerverköltöztetése. A közel másfél évig tartó projekt során 1300 gépet szállítottak át a Magyar Telekom Petőfi Sándor utcai telephelyéről a Dataplex központba. A szolgáltató tulajdonában lévő Dataplex a régió legnagyobb adatközpontja, 14400 négyzetméteren tárolják a legbiztonságosabb körülmények között a szervereket.

2011. november 8. 10:32

A Magyar Telekom a kedd délutáni internet-zavarok okairól

Áprlis 26-án kedden délután jelentős zavarok voltak tapasztalhatók a magyar internet-szolgáltatásban, aminek okait a Magyar Telekom kiemelt ügyfeleinek küldött levelében a terheléselosztó eszköz (load-balancer) sávszélesség-kapacitásának rendkívüli visszaesésével, illetve szoftverhibával magyarázott. A hiba érintett olyan kritikus - szinte minden magyar weboldalt érintő - szolgáltatásokat is, mint a hirdetés-kiszolgálás, aminek a fenti okok miatti időszakos leállása tovább lassította az egyes weboldalak letöltését. Mindez a felhasználók számára az ok és okozat megkülönböztetését is nehezítette, ezt néhány - az adserver-szolgáltatást hibáztató - twitter-bejegyzés is bizonyítja. Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Telekomhoz tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. levelének azt a részletét, amely - bár a keddi zavaron már nem tud segíteni - talán a zavarosságot el tudja oszlatni.

2011. április 27. 23:32

Több mint 4 milliárdos környezettudatos adatközponti beruházás

Ma átadták a Dataplex Kft. új, 5600 négyzetméter alapterülettel kibővített adatközponti szárnyát. A hazai infokommunikációs infrastruktúra piacot vezető létesítmény így Közép-Európa legnagyobb, Európában is az első 10 közé tartozó nagybiztonságú adatkommunikációs központjává vált.

2008. augusztus 26. 20:55

Négymilliárd forintos beruházás Európa egyik legnagyobb adatközpontjának bővítésére

Ma megkezdődött a Dataplex Kft. új adatközponti szárnyának a kivitelezése, a hazai infokommunikációs infrastruktúra piac vezető vállalatának budapesti 8800 négyzetméteres létesítményéhez kapcsolva 5600 négyzetméter alapterületen. A 4,2 milliárd forintos beruházással idén őszre elkészülő adatközpont Európa 5. legnagyobb ilyen önálló létesítménye, és az egyik legmodernebb infokommunikációs infrastruktúra lesz. Tervek szerint a harmadával megnövelt területű, különlegesen nagy fizikai biztonságú kolokációs infrastruktúra ősszel megkezdi a szolgáltatást. A bővítés révén infokommunikációs kapacitás tekintetében Budapest Kelet-Közép-Európában az első, Európában pedig a tíz legjelentősebb város között lesz.

Kulcsszavak: Dataplex
2008. január 22. 12:06

Újabb létesítményt épít a Dataplex

Sikeres üzleti évet zárt a kolokációs és szerverhoszting központot üzemeltető Dataplex Kft., amely indokolttá teszi adatközponti létesítményének és portfoliójának bővítését egyaránt - hangzott el a cég mai sajtótájékoztatóján.

2007. április 3. 14:28

A Magyar Telekomé a Dataplex

A Magyar Telekom a mai napon lezárta azt a tranzakciót, amellyel megvásárolta a hazai informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedő Dataplexet.

2006. április 5. 15:29

A Magyar Telekom megvásárolja 5,1 milliárdért a Dataplexet

A Magyar Telekom 2005. december 12-én szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 5,1 milliárd forint értékben. A Dataplex a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedik. Az akvizíciónak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport jelentős piaci növekedést és szolgáltatásportfólió-bővítést érhet el a vezetékes szegmensben.

2005. december 13. 09:23

Tulajdonosváltás a Dataplexnél

A piacvezető infokommunikációs infrastruktúra vállalat, a Dataplex Kft. tulajdonost váltott. A Társaság Béres Csoporthoz tartozó többségi tulajdonosa üzletrészét - a Társaság többi tulajdonosával közösen - a Wallis Rt. által vezetett befektetői konzorcium részére értékesítette.

2005. szeptember 5. 10:52

Szaporodó multik a Dataplex adatközpontjában

A Dataplex mai sajtótájékoztatóján kiderült, a Budapesten IT kolokációs centert fenntartó cég forgalma megduplázódott, EBITDA értéke megháromszorozódott, egyre több nemzetközi vállalat helyei ki a céghez üzletkritikus IT berendezéseit, új az ügyvezető és új a cég hivatalos teljes megnevezése.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo
2004. december 7. 14:16

Új ügyvezető igazgató a Dataplex Kft. élén

A Béres Csoport igazgatósága Szabó Gábort nevezte ki a Dataplex Kft. ügyvezető igazgatójává.

Kulcsszavak: Dataplex
2004. október 21. 12:47

Duplázza forgalmát és EBIDTA pozitívba fordult a Dataplex Kft.

2004 első hat hónapjában 306 millió forint nettó értékesítési árbevételt ért el az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás magyarországi piacvezetője, a Dataplex Kft., pontosan kétszer annyit, mint a megelőző év azonos időszakában, és csaknem annyit, mint teljes tavalyi forgalmának értéke.

Kulcsszavak: +céginfo Dataplex
2004. szeptember 15. 18:12

Dataplex Kft.: alaptőkeemelés, akvizíció

300 millió forintos alaptőkeemelésről határozott a Dataplex Telekommunikációs Kft. taggyűlése, valamint megteremtette a pénzügyi feltételeit a cég egy milliárdos nagyságrendű ingatlanvásárlásnak is.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo
2004. január 20. 16:19

Dataplex Kft.: kimagasló növekedés, bővülő szolgáltatási portfolió 2003-ban

Áttörést hozott a 2003. üzleti év a Dataplex Kft., az info-kommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás egyik magyarországi képviselője számára.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo
2003. december 2. 14:22

Dataplex: magyarországi kapu az AT&T globális adathálózatához

Az AT&T Global Network Services Hungary 1 millió dollár értékű hálózati adatkommunikációs eszközt helyezett el a Dataplex budapesti nagybiztonságú infokommunikációs központjában.

2002. december 11. 08:39

A Dataplexnél a Nutricia teljes vállalatirányítási rendszere

A sikeres tesztfázis befejezését követően, a Dataplex nagy biztonságú infokommunikációs infrastruktúra központjában október 28-tól élesben működik a Nutricia élelmiszer-ipari cég teljes vállalatirányítási rendszere.

2002. október 28. 17:13

Dataplex: indul az első üzletmenet-folytonossági pilot projekt

A Dataplex Kft. budapesti nagy biztonságú kolokációs adatközpontjában hozzákezdtek a szakemberek a Magyarországon másutt elérhetetlen szintű üzletmenet-folytonossági szolgáltatás első pilot projektjének megvalósításához - hangzott el a vállalkozás szeptember 17-i sajtóreggelijén.

Kulcsszavak: Dataplex security
2002. szeptember 17. 11:22

359 millió forintos tőkeemelés a Dataplex Kft-ben

359 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a Dataplex Kft.-ben a Béres Befektetési Rt. A hazai infokommunikációs infrastruktúra szolgáltatások piacát vezető kft. ügyfeleinek száma dinamikusan növekszik, ezért döntöttek a cég tulajdonosai a jelentős tőkeemelés mellett.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo
2002. július 29. 14:43

A Dataplex az IVBT új tagja

A kolokációs központot üzemeltető Dataplex Telekommunikációs Kft.-t június 25-i ülésén felvette tagjai sorába az Információvédelmi és Biztonságtechnikai Társaság (IVBT).

2002. június 26. 10:28

Stratégiai együttműködést kötött a PSINet és a Dataplex

Hosszú távú együttműködésről szóló megállapodást írt alá a Dataplex Telekommunikációs Kft. és a PSINet Magyarország Kft. A PSINet az első olyan internetszolgáltató Magyarországon, amely stratégiai szövetségre lépett egy független infokommunikációs infrastruktúra szolgáltatóval.

2002. június 11. 12:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

A prágai központú Shoptet 2021 közepén kezdte el magyarországi működését. Saját fizetési kapuja, a Shoptet Pay most debütált hazánkban. Egyszerű fizetési folyamatot tesz lehetővé az online kereskedőknek. Minimálisra szűkítették benne a vásárlás befejezéséhez szükséges kattintások számát, mindez jótékony hatással van a konverzióra. A régióban már több mint 6000 vállalkozás használja, a kifizetések 99%-a hibamentes.

2023. május 18. 12:49