KPN Belgium: új SHDSL szolgáltatás RAD-támogatással

OTS - Cégvonal, 2002. szeptember 18. 11:52
A KPN Belgium úgy határozott, hogy a RAD Data Communications LA-110-es ATM adat- és hangforgalmat összevonó integrált eszközét (IAD) telepíti új, szimmetrikus, nagy sebességű digitális előfizetői (SHDSL) hálózatába.
LA-110 olyan célirányos, aszinkron átviteli módot (ATM) alkalmazó IAD, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók egyetlen digitális előfizetői vonalon (DSL) keresztül hang-, helyi hálózati (LAN) és adatszolgáltatásokat nyújtsanak a kis- és középvállalkozások számára.

A KPN Belgium az SHDLS felhasználásával számtalan szolgáltatást kínál, például bérelt vonalakat, helyi hálózatok összekapcsolását, ATM-et, keretrelézést (Frame Relay) és internetes hozzáférést. Szolgáltatásai, melyekkel idén ősszel jelenik meg a belga piacon, az ország valamennyi lakosa számára elérhetőek lesznek.

- Az SHDSL technológia két vonalon 2,3 Mb/mp-es, négy vonalon pedig 4,6 Mb/mp-es sebességgel, öt kilométeres körzeten belül teszi lehetővé az aszimmetrikus adat- és hangtovábbítást. Ez különösen a szélessávú szolgáltatásokat igénylő kis- és középvállalkozások számára lehet vonzó megoldás - mondta Peter Scheer, a Meta Group főtanácsadója.

- A nagy cégektől eltérően a kis- és középvállalatok általában nem tudják megfizetni a nagy sávszélességű STM-1-es hozzáférést, az aszinkron digitális előfizetői vonal (ADSL) viszont nem képes teljes mértékben kielégíteni hang- és adattovábbítási igényeiket.

A KPN Belgium azt tervezi, hogy az LA-110-est valamennyi ügyfelének irodájába telepíteni fogja. Az ügyfelek - egyedi szolgáltatáscsomagjaik függvényében - összekötik saját adatútválasztójukat (router) és/vagy magánhálózati automatikus alközpontjukat (PABX) az L-110-es felhasználói portjaival.

A termék ezután nyalábolja a forgalmat, és égi kapcsolatáról a jelenlegi szolgáltató, a Belgacom rézvezetékén keresztül a KPN digitális előfizetői vonal elérési multiplexerére (DSLAM) küldi azt.

A DSLAM, amely a Belgacom legközelebbi központi irodájában működik, átalakítja a sávszélességet a célirányos állandó virtuális összeköttetéshez (PVC), hogy azután a KPN keretreléző hálózatán keresztül továbbíthassák.

- Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy anélkül biztosít nagy sávszélességet az ügyfelek számára, hogy bárhol is kábeleket kellene lefektetni - mondta Patrick Bours, a KPN Belgium műszaki igazgatója.

- A KPN-nel együtt egyre több cég tervezi, hogy bevezeti az SHDSL szolgáltatásokat - mondta Sammy Elalouf, a RAD Data Communications belgiumi értékesítési igazgatója. - Különösen a nagy DSLAM-eket akarják korszerűsíteni, mert úgy vélik, hogy ezzel többletbevételhez juthatnak. Az SHDSL szolgáltatások, köztük a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott bérelt vonali szolgáltatások, éppen ezt teszik lehetővé számukra.

Kulcsszavak: Belgacom DSL RAD KPN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55