Társkeresővel bővült a társam csoport

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 26. 10:49
A közelmúltban a társam csoport érdekkörébe került Magyarország második legnagyobb társkereső website-ja, a csajozás/pasizás.hu. Az osztálytársam.hu és a munkatársam.hu site-okat üzemeltető NetContact Kft. ezáltal már összesen több mint 110 000 regisztrált felhasználót, havi 250 000 egyedi látogatót és mintegy 5 millió letöltést mondhat magáénak.
Horváth Róbert, a NetContact Kft. ügyvezetője logikusnak tartja a lépést, hiszen a cég azt tűzte ki célul, hogy az internet lehetőségeit felhasználva elősegíti az emberi kapcsolatok ápolását, fejlesztését, újrafelvételét az élet minden területén. A nagy népszerűségnek örvendő társkereső csatlakozása tovább erősíti a társam csoport pozícióit. A regisztráltak és a havi letöltések számát tekintve ezzel a társam csoport a top 20 hazai internetes vállalkozás egyikévé vált. A csoport site-jai már több mint egy éve és jelenleg is folyamatosan dinamikus növekedést mutatnak. Az [origo]-tól idén nyáron függetlenné vált az osztálytársam.hu, a regisztráltak száma azonban havi átlagban csoport szinten továbbra is 8-10 000-el nő.

Horváth Róbert a Reutersre hivatkozva megemlíti, hogy a személykeresés az 5 legkeresettebb internetes szolgáltatássá vált, s így mindenképpen nagy jövőnek néz elébe a neten.

A társkereséssel foglalkozó site-okat üzemeltető cégek jelentős része nyereségesen működik a világban. Igaz, az USA-ban és Angliában mind a társkereső, mind az osztálytárskereső szolgáltatásokért fizetni kell. Horváth Róbert elmondása szerint a magyar piac kisebb mérete miatt itthon csak több lábon álló webes szolgáltatásokkal lehet majd megélni ezen a területen, és a fizetős modellek bevezetésével még várni kell. Az ügyvezető hozzáteszi, hogy a NetContact profilbővítése az alapszolgáltatásra épül majd, a cég döntően a személykeresést tűzte ki céljául, és nem kíván beszállni a portálok közötti versenybe.

A NetContact Kft. a 2001-es évet és 2002 első félévét minimális veszteséggel zárta és 2003 végére már cash flow szinten nyereséget vár. Horváth Róbert szerint a kedvező eredmény a közösségi site-ok nagy előnyéből fakad, azaz abból, hogy az ilyen site-ok rendkívül alacsony költséggel, s így alacsony kockázattal működtethetők. A társam csoport jelenlegi tagjai: osztalytarsam.hu, munkatarsam.hu, csajozas.hu, pasizas.hu, mailtars.hu.

Kulcsszavak: website NetContact

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59