Vector Energy Corporation: technológiai agyközpont

OTS - Cégvonal, 2002. szeptember 26. 19:23
Az Ener1 Group bejelentette, hogy új leányvállalatot hoz létre Vector Energy Corporation néven. Az új 100 százalékos leányvállalat célja, hogy áttörést hozzon a grafikai szoftverek, az elektromágneses és a vektor potenciál jelenségek területén.
A Vector Energy, amelynek számos ország, köztük az USA, Oroszország és Ukrajna vezető műszaki szakemberei és erőforrásai állnak a rendelkezésére, egyfajta technológiai agyközpontként olyan helyzetben van, hogy összehozhatja a legkiválóbb koponyákat a XXI. századi kulcsfontosságú technológiáiban olyan kihívást jelentő problémák megoldására, mint az orvosi diagnosztika, a rák megállapítása és kezelése, a képalkotás és az energia menedzselése.

A Vector Energy vezetője dr. Bary W. Wilson, Ph.D. lesz, aki vezérigazgatóként csatlakozott a céghez közvetlenül előző pozíciójából, amelyet az USA energiaügyi minisztériumának Pacific Northwest állami laboratóriumában foglalt el.

Dr. Wilson nemzetközileg elismert tudós, aki több mint 100 munkát publikált, számos bejegyzett és bejegyzés alatt álló találmánya van, és három technológián alapuló vállalat létrehozásában vett részt, mint az alapítók egyike.

Dr. Wilson nemrégiben azt a projektet vezette, amelynek célja egy ukrajnai székhelyű vállalat alapítása korszerű lítiumelemek fejlesztésére és gyártására, Ukrajnában kifejlesztett technológiák alapján.

Wilson nemzetközi tapasztalatai között szerepel mind menedzseri, mind konzultációs tevékenység az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Izraelben, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Guatemalában, Argentínában, Paraguayban, Dél-Afrikában, Tajvanon, Szaúd-Arábiában, Kínában és Japánban működő szervezeteknél.

Dr. Wilson vezető menedzserként és vezérigazgatóként működött a National Science and Technology LLC-nél. Tudományos küldöttként választották a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez, és számos országban, köztük az Egyesült Királyságban, Németországban, Finnországban, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Argentínában és az Egyesült Arab Emirátusokban volt meghívott előadó.

Dr. Wilson világszerte elismert az elektromágneses mezőknek a neuroendokrin rendszerre gyakorolt hatásaival kapcsolatos alapkutatásai révén. Elsőként ő publikálta a melatonin hormon emberekben történő azonosítását, és azóta is fontos hozzájárulásokat tett ennek a hormonnak a neurofiziológiában játszott szerepe mai megértéséhez, csakúgy, mint az elektromágneses mezőnek való kitettség fiziológiai hatásainak vizsgálata terén.

Dr. Wilson a University of Washingtonról rendelkezik fizikában BS fokozattal, és Ph.D. fokozatát endokrinológiában a londoni Saint Bartholomew,s Medical School of London Universityn szerezte.

A Vector Energy Corporation az alkalmazások széles körében fejleszt ki áttörésnek számító technológiákat, amelyek reményeink szerint világszerte javítani fogják az emberek életét - jelentette ki Wilson. - A multinacionális és multikulturális csúcstechnológiai projektekben szerzett nemzetközi tapasztalatainkkal egyedülálló képességünk van arra, hogy megtaláljuk és foglalkoztassuk a tudomány nemzetközileg elsőnek számító képviselőit gyakorlatilag bármilyen technikai feladat elvégzésére. Üzleti modellünk ennek az alapvető kompetenciának a hajtóerejére épül, és a vállalatok és egyéb szervezetek számára olyan tudósok és mérnökök közműködését teszi k+f programjuk támogatásában hozzáférhetővé, akik a maguk szakterületén világelsőknek számítanak.

A Vector Energy technológiai vezérigazgatója, dr. Peter Novak ehhez hozzátette: A Vector Energy Corporation a k+f csapatunk által elért eredmények sorára alapozva lenyűgöző szoftver- és hardvertermékeket fejleszt ki. Nagy izgalmat keltettek bennünk például a többdimenziós grafikák generálására alkalmas új matematikai algoritmusaink, amelyek véleményünk szerint drámai módon fogják megnövelni a sebességet és a képminőséget a fejlett mérnöki alkalmazások széles skáláján, köztük a komplex függvények képi megjelenítésében.

A Vector Energy Corporation székhelye a floridai Ft. Lauderdale-ben van.

Kulcsszavak: tudomány k+f

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14