econet.hu: hátrébb lépnek az alapítók

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 27. 17:50
Egy sorral hátrébb lépnek az 1996. decemberi alapítása óta a társaság operatív vezetésében tevékenykedő alapítók: mostantól tanácsadói minőségben és a társaság igazgatóságának tagjaiként segítik az econet.hu tevékenységét.
Hat évvel ezelőtti alapítása óta nagy utat járt be a Budapesti Értéktőzsde mezőnyében jelenleg egyetlen internetes cégként szereplő econet.hu Informatikai Rt.: az akkor egy szolgáltatási ötletre alapított garázscég - átvészelve a dotcom-válság időszakát is - mára a hazai internetes és informatikai szolgáltatói piac egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A társaság egykori alapítói - jelenlegi részvényesei - hat éve tartó operatív működésüket követően egy-egy szűkebb területre koncentrálva, az operatív vezető melletti tanácsadóként dolgoznak a továbbiakban, és aktív igazgatósági tagokként segítik majd az econet.hu fejlődését. Az econet.hu vezetésének átszervezése kapcsán Both Vilmos eddigi vezérigazgató a jövőben a társaság elnöki teendőit látja majd el. A társaság operatív vezetői posztját a továbbiakban Bakos Bálint, megbízott vezérigazgató tölti be.

"A fejlődésében múlt évben megtorpant, ám lassan újraéledő magyarországi internetes piacon egyes médiavállalkozások mellett az internetes tapasztalatokat komoly IT-tudással ötvöző cégek lesznek sikeresek. Meggyőződésünk szerint az econet vezetése az alapítók tevékeny támogatásával e modell sikeres megvalósítója lesz" - mondta Szenes Gábor stratégiai tanácsadó, az econet.hu egyik alapítója.

Az econet.hu Rt. igazgatósága mai ülésén döntött a társaság rendkívüli közgyűlésének 2002. november 6-i összehívásáról is. A közgyűlésen - új felügyelőbizottsági tag választása mellett - az igazgatóság a részvényesek felhatalmazását kéri majd arra, hogy a jövőben, szükség szerint, a társasági törvény rendelkezéseivel összhangban, saját hatáskörben dönthessen a jegyzett tőke emeléséről.

Kulcsszavak: Econet.hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55