Ausztriában sem csupán álom a 3G

Kollár Csaba, 2002. szeptember 29. 19:55
A Mobilkom Austria, Ausztria vezető mobilszolgáltatója bejelentette, hogy elindítja 3G szolgáltatását. A Mobilkom Austria az UMTS szolgáltatások technikai hátterének biztosítására az Ericssonnal között szerződést.
A Mobilkom Austria az előzetes tervezetnél korábban indítja el a 3G szolgáltatást Ausztria nagy részén, melyet elsőként Bécsben és Grazban mutattak be egy élő folyamatos videobeszélgetés alkalmával. Osztrák értesülések szerint a Mobilkom Austria az ország közel 25%-át fedi le 3G hálózatával, különösen a sűrűbben lakott régiókat.

Ausztria 3G iránti elkötelezettségét jelzi az is, hogy számos vállalat nyújt majd UMTS alapú szolgáltatásokat az előfizetőknek, így az ORF, a Reuters hírügynökség, valamint Ausztria vezető online sportcsatornája, a sport1.at.

“Sikeres együttműködésünk az Ericssonnal a biztosítéka annak, hogy 3G szolgáltatásinak maximálisan megfelelnek a legújabb technológiai követelményeknek is" - nyilatkozta Boris Nemsic a Mobilkom Austria elnöke.

Optimizmusának adott hangot Anders Runevad az Ericsson Systems elnökhelyettese is: “a Mobilkom Austriával közösen indított UMTS szolgáltatásunk egyértelműen bizonyítja, hogy most már Ausztriában sem csupán álom a 3G, hanem kézzelfogható valóság, egy új kommunikációs korszak valósága."

Kulcsszavak: UMTS Mobilkom mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14