Együttműködő rendszerek, avagy a KFKI napja az új arculattól a Cotton Club revüjéig

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 1. 22:01
"Együttműködő rendszerek - hatékonyság, átláthatóság, kezelhetőség az informatikában" címmel tartotta október elsején idei szakmai napját a KFKI Csoport, amelyen az új arculat, az ezt tükröző új honlap is bemutatkozott. A reggeli miniszteri megnyitótól a válságot is elemző helyzetjelentéseken és megoldásokon keresztül egészen az esti kikapcsolódásig ível a nap programja, s a szakmai eszmecserék még ez utóbbin is folytatódtak a Cotton Club helyiségeiben, ahol – Szlankó János szavai szerint – az üzletet az egy négyzetméterre jutó forintokkal is érdemes lett volna érzékeltetni.
A szakmai napot Kovács Kálmán informatikai miniszter nyitotta meg, akinek egy héten belül harmadszor nyílt lehetősége arra, hogy a meglehetősen hasonló szakmai közönséggel (Internethajó, IVSZ-Menedzsertalálkozó, KFKI szakmai nap) megossza a kormányzat tervezett intézkedéseit az informatika holtpontról való kimozdítása érdekében. Ludman Lajos, a KFKI Csoport vezérigazgatója a KFKI mai, Szlankó János, a KFKI Csoport elnöke, a KFKI holnapi helyzetét vázolta fel, s ezzel mindjárt példáját adták a Csoporton belül lassan mindenütt kialakuló munkamegosztásnak: a stratégiai és operatív irányítás fokozatosan mindenütt ketté válik. Tóth István, az Icon vezérigazgatója, például épp a napközbeni sajtóklubban jelentette be, hogy ez a folyamat náluk már lezajlódott, az Rt-vé alakult Iconban Salamon Márton elnök immár stratégiai irányítással foglalkozik. Mohácsi Béla, az Isys Kft. ügyvezetője, a hasonló átalakulást jövő tavaszra harangozta be.

A nyugati szakmai napok mintájára külföldi - úgynevezett "keynote" - előadót is hívott a KFKI vendégségbe, a ciprusi Costas Markides, a London Business School előadótanára, arról beszélt, hogy egy olyan kis ország, mint Ciprus vagy Magyarország mivel válhat a nagy amerikai, nyugat-európai, japán cégek versenytársaivá, hogyan értékelődhet fel ezen országon vállalatainál az emberi erőforrás, a kreativitás, az informatikai tudás.

A délutáni szekcióülésekkel egyidőben zajlott a sajtóklub és az új arculatot tükröző új honlap bemutatkozása. Az új portál szakít az első generációs prospektus-ízű vállalati portálok emlékképével, és megpróbál mindenki számára hasznos információforrást, tudásbázist teremteni. A honlap tetején található főmenüből könnyen elérhető Megoldásaink legördülő menüből könnyen megtalálhatók a KFKI Csoport termékeivel és szolgáltatásaival átfogott szakterületek. Az egyes megoldások általános ismertetése mellett megtalálhatók a témához kapcsolódó esettanulmányok, illetve a legfontosabb referenciáik is. Az esettanulmányok és referenciák iparágak szerint csoportosítva tanulmányozhatók a címlap közepén található "Válasszon iparágat" lehúzható menüből elindulva.

Önálló "bejáraton" keresztül juthatnak információhoz azok a látogatóink, akik a KFKI Csoportról, mint szervezetről szeretnének többet megtudni. A KFKI Csoport főmenü alatt a cégtörténettől a gazdasági adatokig minden fontos információ megtalálható. A Hírek és Események menüpontok önmagukért beszélnek. Itt összegyűjtve, egy helyen olvashatók a divíziók (a Csoport tagjai) bejelentései, közleményi, illetve az eseménynaptárban áttekinthetők az aktuális szakmai rendezvények. A KFKilátó tágabb kitekintést kínál az üzleti informatika trendjeire, irányzataira. Itt nem csak a KFKI Csoport szakértőinek publikáció olvashatók, hanem a partnerek - köztük az egyetemek, kutatóközpontok - tanulmányai, elemzései is. Ugyancsak a saját kutatást, a könnyebb tájékozódást szolgálja a testreszabható könyvespolc.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36