Az EdisonTel a RAD IAD eszközeit telepítve kínálja új xDSL szolgáltatásait

OTS - Cégvonal, 2002. október 3. 17:12
A RAD Data Communications bejelentette, hogy az Edison S.p.A. ellenőrzése alatt álló EdisonTel olasz távközlési vállalat a RAD LA-140-es és LA-110-es ATM adat- és hangforgalmat összevonó integrált eszközeit (IAD) választotta ki arra, hogy ASDL linkeken keresztül ISDN hang- és Ethernet szolgáltatásokat nyújtson olaszországi kis- és középvállalati ügyfelei számára. Arra számít, hogy több ezer felhasználói linket létesít a kis- és középvállalatokkal.
Az EdisonTel arra is felhasználja a RAD IAD eszközeit, hogy ATM/SHDSL infrastruktúráján keresztül CES (Circuit Emulation System) bérelt vonali szolgáltatásokat nyújtson. A berendezést a C.I.E. Telematica, a RAD Milánóban működő hivatalos forgalmazója szállítja le és integrálja.

- Az EdisonTel már eddig is több száz LA-140-es egységet telepített, és várható, hogy rövid időn belül több száz LA-110-es eszköz installálását is elvégzi - mondta Fabrizio Bellezza, az EdisonTel műszaki igazgatója.

Az EdisonTel 1,2-1,5 kilométeres távolságban nyújtja ADSL szolgáltatásait, a linkeken adaptív módon elérhető sávszélesség pedig 512 KB/sec és 2 MB/sec közé esik.

- EdisonTel arra számít, hogy fél év alatt megduplázza SHDSL-előfizetői számát - mondta Luigi Meregalli, a CIE Telematica alapító vezérigazgatója. - Arra számítunk, hogy a RAD IAD eszközei nagy szerepet játszanak az új hálózat telepítésében.

Kulcsszavak: RAD távközlés SDSL DSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55