Új nyomtatók és all-in-one eszköz a Lexmarktól

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 6. 11:13
A Lexmark két új alacsony árkategóriájú nyomtatóval jelent meg a piacon. A nagy felbontású tintasugaras termékvonalának újabb tagja a Lexmark Z55se Color Jetprinter, a Lexmark Z45se Color Jetprinter pedig a Z45 Color Jetprintert hivatott leváltani. A Lexmark bemutatta az X85 All-In-One Print Centert is, amely a gyártó díjnyertes tintasugaras nyomtatási technológiáját egy síkágyas szkennerrel, a PC-től független színes másolás opciójával, valamint a szkennerről PC-re beolvasott anyagok közvetlen elfaxolásának a lehetőségével kombinálja.
A Lexmark International nagy felbontású tintasugaras termékvonalának újabb tagja a Lexmark Z55se Color Jetprinter. A Z55se a Z55 Color Jetprintert hivatott felváltani, és maximális felbontása 4800x1200 pont/hüvelyk (dpi). A Lexmark elsőként vezetett piacra 4800 dpi-s felbontású nyomtatót, amikor 2002 márciusában bejelentette a Z65 Color Jetprintert.

A Z55se az otthoni felhasználók számára maximálisan 4800x1200 dpi-s felbontást tesz elérhetővé fekete-fehér és színes üzemmódban fotópapíron, tintasugaras készülékekbe szánt papíron és fólián, illetve 4800x600 dpi-t normál papíron. Az egyéb jellemzők közül kiemelhetők:

A Lexmark PrecisionSense technológiája, amely automatikusan felismeri a papír típusát, és - a lehető legtökéletesebb kimeneti eredmény érdekében - pontosan hozzáigazítja ahhoz a meghajtóprogram beállításait. A magas nyomtatási sebességértékek: akár 17 oldal/perc (ppm) fekete-fehér, illetve 13 oldal/perc (13 ppm) színes nyomtatáskor.

A három pikoliteres mikrofinomságú tintacseppméret.

Az Accu-feed papírkezelő rendszer.

Az USB és párhuzamos kapuk.

A Windows-, Mac- és Linux-kompatibilitás.

A Lexmark Z45se Color Jetprinter a Z45 Color Jetprintert hivatott leváltani.

Az otthoni felhasználóknak szánt, Windows- és Mac-környezetben egyaránt alkalmazható Z45se kiemelkedő teljesítményt nyújt minden téren, ugyanakkor könnyen használható. A Z45se fotópapírra történő nyomtatáskor 4800x1200 dpi-s felbontással dicsekedhet, de az összes egyéb fajta papírtípuson - normál papír, vasalható matrica, karton - is 2400x1200 dpi a támogatott legnagyobb felbontás. Ami pedig a nyomtatás sebességét illeti: fekete-fehér üzemmódban 15 oldalt (ppm), színesben pedig 9 oldalt tud előállítani a Z45se.

A használatot megkönnyítő szolgáltatások:

Intuitív grafikus kezelőfelület-rendszer: ez gondoskodik arról, hogy a felhasználó jóval élvezetesebb és termelékenyebb nyomtatási tapasztalatokat szerezzen vele. Konkrétan:könnyebb lett a telepítés, segítőkészebb a “hogyan nyomtassunk" varázsló, tökéletesítették a hibakezelést is, akárcsak a nyomaton végezhető utómunkálatokra lehetőséget adó különleges finiselőopciókat

Az Accu-feed papírkezelő rendszer: a nyomtatható média igen széles választékát képes befogadni úgy, hogy nem kell a médiumot gondosan a tálcába illeszteni.

Automatikus tintapatron-kalibráció.

A Lexmark X85 All-In-One Print Center a gyártó díjnyertes tintasugaras nyomtatási technológiáját egy síkágyas szkennerrel, a PC-től független színes másolás opciójával, valamint a szkennerről PC-re beolvasott anyagok közvetlen elfaxolásának a lehetőségével kombinálja. Az X85-ös a Lexmark X83, valamint X73 jelű modelljeinek piaci helyzetére alapoz, utóbbiak ugyanis (az első, illetve a második helyen) vezetik az eladásokat az Egyesült Államokban, a 200 dollárt meg nem haladó árú, “minden egyben" típusú többfunkciós készülékek kiskereskedelmi forgalmában.

Fotópapírra való nyomtatáskor a fogyasztók egészen briliáns képfelbontást érhetnek el e készülékkel, akár 4800x1200 pont/hüvelykest (dpi) is. Tetszőleges típusú papíron a készülék maximális felbontása 2400x1200 dpi fekete-fehér és színes üzemmódban egyaránt, s ennek köszönhetően a felhasználó élénk színekben pompázó, fotóminőségű eredménnyel szembesülhet más hordozókon, egyebek mellett például kartonpapíron, átlátszó fólián vagy vasalható matricán is.

Az X85-ös gyorsan, versenyképes sebességértékek mellett készíti el a nyomatot - maximális sebessége fekete-fehér üzemmódban 12 oldal/ perc (ppm), míg színes nyomtatáskor 6 oldalt állít elő percenként. Windows- és Mac-környezetben egyaránt használható.

Az X85-ös modell hagyományos fényképek és különféle vastagságú könyvek kezelésére alkalmas, eltávolítható fedelű síkágyas szkennere maximális rugalmasságot biztosít. 600x1200 dpi-s optikai felbontása, 48 bites színbeolvasási mélysége, valamint maximálisan 19 200 dpi-s feljavított képfelbontása a ma elérhető legjobb szkennelési végeredményt szavatolja.

Az X85 All-In-One Print Center maximálisan 99 másolatot képes készíteni egyetlen eredetiről, zoomtartománya 25-400 százalékos, vagyis ezen belül kicsinyíthetők-nagyíthatók a képek. Tovább fokozza a használhatóságot az, hogy a felhasználó számos finiselőeljárás közül választhat: ilyen például a brosúra-, illetve a duplex nyomtatási lehetőség PC közreműködésével. Az X85-ös legfeljebb 10 másolatot képes előállítani percenként (cpm), hármat pedig színes üzemmódban.

A Scan to PC Fax elnevezés voltaképpen százszázalékos funkcionalitású fekete-fehér és színes faxalkalmazásokat fed. A kiskereskedelmi forgalomban kapható doboz a készülék mellett egy könnyen használható szoftvert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szerkesszék, tárolják, elküldjék és fogadják a dokumentumokat faxon keresztül, számítógépük modemjének igénybevételével. Ehhez csak ki kell választani a “Scan to Fax" funkciót, mire elindul a faxprogram, beolvassa az állományt, beviszi a faxszámot, aztán elküldi az anyagot.

Az X85-ös modellt nagy felbontású fekete festékkazettával, nagy felbontású színes kazettával, valamint olyan szoftvercsomaggal szállítják, amelyben többek között megtalálható az ABBYY Fine Reader 4.0 Sprint OCR szövegszerkesztési feladatokra, a BVRP Fax Software faxoláshoz, valamint az MGI Photo Suite.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36