Hamarosan Magyarországon is SMS-eznek és telefonálnak az új Ariston háztartási gépek

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 7. 18:20
Az "Ariston Digital", a háztartási gépek új generációja, a lakás elektromos hálózatán keresztül kommunikál tulajdonosával és a többi háztartási géppel. Felhasználójának és a szerelőnek SMS-t küld, ha meghibásodik; a többi háztartási géppel információt cserél, felméri, s - amennyiben szükséges - csökkenti az energiafogyasztást.

Az Ariston Digital termékek integrálják a Merloni és nemzetközi szinten elismert partnercégei által kifejlesztett digitális WRAP (WEB Ready Appliances Protocol) technológiát, így felhasználóbarát, intelligens rendszerekként működnek, melyek egymással és telekommunikációs hálózatokkal is képesek kapcsolatot teremteni. Az új generációs "Wrap inside" háztartási gépek vezetékes modem segítségével, az elektromos hálózaton keresztül kommunikálnak.

A berendezések fejlett vezérlőrendszerrel vannak felszerelve, mely új típusú hardveren (a háztartási gépeket figyelő különleges mikrokontrollereken), intelligens technológiára épülő innovatív szoftveren, illetve a Merloni Elettrodomestici által tervezett olyan új érzékelőkön alapul, melyek a mikrokontrollereket ellátják a szükséges információval ahhoz, hogy a legkedvezőbb energia- és vízfogyasztású működést biztosítsák.

Az Ariston Digital beüzemeléséhez nincs szükség technikai felkészültségre sem: a készülék fali konnektorba való csatlakozása után a gép azonnal működő- és kommunikációképessé válik. Az intelligencia az árammal jut el a készülékekbe, vagyis az adatok kezeléséhez nincs szükség vezérlő számítógépre.

A szervizszolgálat, az internetkapcsolat és a fogyasztás-ellenőrzés képessége az Ariston Digital új funkciói, melyek a fogyasztóknak megbízhatóbb termékeket és kényelmesebb szolgáltatásokat nyújtanak.

Szerviz szolgálat - Az Ariston digitális háztartási gépek működésükről információt küldenek a digitális szervizközpontba és jelentik az esetleges meghibásodást. Egy hosszabb áramkimaradás esetén a készülék riasztójelet ad, így a fogyasztó meg tudja menteni a hűtőben tárolt ételt. A berendezések teljes élettartamuk során megőrzik a működésükkel kapcsolatban beprogramozott adatokat (mosó- vagy főzőprogramok, fogyasztás, javítások stb.) Ez lehetővé teszi a háztartási gép hatékonyságának növelését, és szükség esetén a gyors beavatkozást.

E-főzés - Az Ariston különböző ételek elkészítéséhez digitális sütőprogramokat kínál, amelyek a sütők memóriájából és az Aristonchannel.com oldalról tölthetők le. A sütők memóriájában új receptek is tárolhatók. Az Aristonchannel online háztartási tippeket nyújt és új recepteket kínál minden Ariston háztartási géphez; segítségével közvetlenül elérhetők olyan szakértők, akiktől bármilyen háztartási témában (pl. mosó- és mosogatóprogramok, ételek tárolása) felvilágosítást, tanácsokat lehet kérni.

Fogyasztás-ellenőrzés - Az Ariston Digital háztartási gépek a lakás elektromos vezetékein keresztül kommunikálnak egymással. Energiacsökkentő módszereket javasolnak, és úgy szabályozzák a fogyasztást, hogy elkerülhető legyen az áramszünet. Emellett arra is képesek, hogy éjszakai áram mellett is működtessék. Betartják a felhasználó által meghatározott fontossági sorrendet, és egy esetleges áramkimaradás esetén el tudják dönteni, hogy a mosógépnek, a hűtőnek, a mosogatógépnek vagy a sütőnek adjanak elsőbbséget.

A WRAP technológiával ellátott, Nyugat-Európában már működőképes Ariston készülékek a megfelelő háttér-infrastruktúra kiépülése után Magyarországon is használhatók lesznek.

  • Az évente 11 millió háztartási készüléket értékesítő Merloni Elettrodomestici két legfontosabb márkája az Ariston és az Indesit. A cég 16 gyárral rendelkezik Olaszországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Portugáliában, Lengyelországban, Törökországban és Oroszországban. A 2,5 milliárd euró forgalmú céget a milánói értéktőzsdén jegyzik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50