Egyedülálló visszavásárlás: "Az Elenderé a PSINet Magyarország"

Újra magyar tulajdonban a PSINet Magyarország

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 10. 09:13
A PSINet Magyarország Kft. újra hazai tulajdonban, a régi névvel, de megújult szolgáltatásokkal folytatja tevékenységét az info-kommunikációs piacon. A PSINet Magyarország Kft. megvásárlását és az Elender Üzleti Kommunikáció megalakulását Kóka János, az Elender Üzleti Kommunikáció vezérigazgatója, valamint Bajnai Gordon, az új cég többségi tulajdonosa, a Wallis Rt. vezérigazgatója jelentette be.
Az Elender, amely 1995 őszén Magyarországon az elsők között indította internetszolgáltatását, a 90-es években a hazai IT piac meghatározó szereplője volt, és az évtized végére piacvezetővé vált az üzleti internetszolgáltatók között. 1999 szeptemberében az Elendert a világ legnagyobb független internetszolgáltatója, a PSINet Inc. vásárolta meg. A közelmúlt történése volt, hogy 2002 májusában a PSINet BV Europe, így annak leányvállalata a PSINet Magyarország is új külföldi befektetők tulajdonába került. A mostani, a magyar informatikai piacnak is jelentős, figyelmet érdemlő eseménye pedig az, hogy a PSINet Magyarországot a régi tulajdonosok és a jelentős hazai befektető, a Wallis Rt. vásárolták meg: ezzel a cég újra hazai tulajdonba került, és Elender Üzleti Kommunikáció néven, biztos szakmai háttérrel kínálja széles körű üzleti kommunikációs szolgáltatásait.

A társaság részvényeinek 77%-át a Wallis Rt., 23%-át pedig Lepp Gyula és Kóka János birtokolják.

A kezdetektől stabil, nagy piacismeretű vezetők által irányított Elender Üzleti Kommunikáció célja, hogy növelje piaci részesedését, és bővítse azon üzleti felhasználók körét, akik nyitottak az emelt szintű üzleti kommunikációs alkalmazásokra. Mindennek garanciája a társaság hazai és a nemzetközi info-kommunikációs piacon szerzett több mint 10 éves tapasztalata, kiemelkedő minőségű és technikai színvonalú szolgáltatásai, amelyeket mostantól egy tőkeerős vállalatcsoport, a Wallis tagjaként hatékonyabban tudja kiaknázni. Az új tulajdonosok 400 millió Ft tőkeemelést hajtanak végre, valamint további mintegy 300 millió Ft-ot fordítanak az eszközpark bővítésére.

Az új tulajdonosok a cégvásárlással egyidejűleg döntöttek arról is, hogy az Elender Üzleti Kommunikáció megvásárolja a Webigen Rt. részvényeinek 100%-át. A Webigen, a magyarországi internetes alkalmazásfejlesztési és tanácsadási piac egyik vezető cége ma is jelentős részben Wallis tulajdonban van, a Vivendi Telecom Hungary által korábban birtokolt kisebbségi részvénypakettet is az új cég szerzi meg. A Webigen Rt. egyik legjelentősebb befektetése idén az Index.hu Rt. részvényei 31%-ának megszerzése volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36