Elindult a Startlap hírgyűjtő portálja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 15. 10:16
A Startlap elindította legújabb szolgáltatását, a Hírstart.hu-t (www.hirstart.hu). A site dinamikus tartalmat, a legfontosabb magyar híroldalakon megtalálható anyagokat szolgáltatja. Ezen a héten már kiemelten foglalkozik az önkormányzati választásokkal.
"Abból indultunk ki, hogy a naprakészség, az érdekes cikkek olvasása, a hírek böngészése nem csupán hasznos, de szórakoztató is - vázolja az alapkoncepciót Debre Zoltán főszerkesztő. - A fontosabb magyar híroldalakon naponta több mint 1000 hír, cikk jelenik meg. Ezeket nyomon követni, az összes érdekes írást, információt elcsípni szinte lehetetlen. A Hírstart.hu ebben igyekszik segíteni."

A rengeteg hírt ezért a szerkesztők kategorizálják - a Legfrissebbtől a Bizniszen át a Pikánsig hét fő menüpontot alakítottak ki -, a legaktuálisabbat pedig külön is kiemelik és körüljárják a Fókusz rovatban (ezen a héten természetesen az önkormányzati választás a téma, szinte percenként frissülő információkkal). A Címlapon rovatban a 10 legfontosabb magyar hírsite éppen aktuális címlapsztorija kap helyet. Említésre méltó még a napi, illetve a heti tophíreket tartalmazó gyűjtemény is. A rovatok olyan hasznos szolgáltatásokkal egészülnek ki, mint a szabadszavas hírkereső, a napi időjárás-jelentés vagy a programajánló. "A Startlapot férfiak és nők közel azonos arányban látogatják, ezért megpróbálunk mindkét nemnek a kedvében járni - folytatja Debre. - A Sztárvilág és az Életmód rovat hírei elsősorban a nőket érdekelhetik, a Pikáns, a Biznisz és a Dimenzió inkább a másik nemnek szól, míg a Sport, a Legfrissebb és a Címlapon kivétel nélkül mindenki érdeklődésére számot tarthat. Bár ki tudja: nem ritka, hogy a Pikánsba olyan cikkek is bekerülnek, amelyeket nem csak a férfiak kattintanak le, és könnyen lehet, hogy a recepteket sem csak a háziasszonyok böngészik szívesen."

Kulcsszavak: Startlap onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55