Viszlát monokróm kijelző!

Kollár Csaba, 2002. október 15. 20:43
A 3g.co.uk elemzői arról számolnak be, hogy 4-6 éven belül minden új (mobil)kommunikációs eszközben már csak színes kijelzővel találkozhatunk. Az elemzők állításaikat az In-Stat/MDR high-tech területre szakosodott piackutató cég felmérése alapozzák.
A kutatócég arra kereste a választ, hogy a fejlődésnek milyen irányai lehetnek akkor, amikor számos szakember a “fejlődés megállásáról" nyilatkozik. A lehetőségek közül - Bluetooth-kompatibilitás, nagysebességű adatátvitel, helymeghatározásra épülő szolgáltatások, színes kijelzők - ez utóbbit tartják a legfontosabban, mivel “a színes képernyő olyan élménnyel és értéknövelt tartalommal szolgálhat, amelyik sokkal fontosabb lehet a fogyasztók számára, mint a felsorolt többi lehetőség."

“A legtöbb gyártónak be kell látnia, hogy az új fogyasztói igényeknek csak akkor lesz képes megfelelni, ha termékeibe színes kijelzőket épít bele" - állítja Ray Jodoin az In-Stat/MDR vezeték nélküli kutatásokért felelős vezetője.

Ha megoldódik az energiaellátás és az árak 50%-kal csökkennek, akkor az In-Stat/MDR elképzelhetőnek tartja, hogy 2008 az összes mobiltelefon és PDA kijelzője már színes lesz.

A kutatóvállalat szerint az energiaellátás (az eddiginél nagyobb kapacitású akkumulátorok) azért fontos, mivel a színes kijelzők több áramot vesznek fel, mint monokróm társaik. Az árak 50%-os csökkenése pedig a fogyasztók döntését segítheti abban, hogy lecseréljék régi készülékeiket újakra.

Kulcsszavak: monitor mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38