Panasonic Magyarország: 16 százalékos növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 18. 07:19
A Panasonic Magyarország Kft. 5,356 milliárd forint nettó árbevételt ért el a 2002. április 1-jétől 2003. március 31-ig tartó pénzügyi évének első felében, ami 16 százalékkal haladja meg a bázisadatot - mondta Stark István, a társaság vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A vezérigazgató elmondta, hogy az idei pénzügyi évben összesen 13 milliárd forint nettó árbevételt szeretnének elérni.

A Panasonic Magyarország számára az idei pénzügyi évben a bevétel legnagyobb, 9,5 milliárd forintos részét a szórakoztatóelektronikai üzletág adja, míg az irodatechnika telekommunikációs részleg várhatóan 3,2 milliárd forint forgalmat ér el.

A vezérigazgató elmondta, hogy a telekommunikációs üzletágon belül a GSM készülékek eladásából mintegy 400 millió forint árbevételt remélnek.

Stark István ezzel összefüggésben elmondta, hogy Magyarországon mind a három mobilszolgáltatónak szállítanak, de a legjelentősebb vevőjük a Pannon GSM Távközlési Rt.

Stark István úgy vélte, hogy a Digital Versatile Disk (DVD) lejátszók iránti igény tovább nő, hiszen az elmúlt időszakban jelentősen csökkent ezen termékek ára.

A vezérigazgató elmondta, hogy a magyar piacon 400 ezerről 200 ezerre mérséklődött a DVD írók-lejátszók ára: két éven belül várhatóan ismét megfeleződik, s ekkor már nem lesz akadálya annak, hogy széles körben elterjedjen használatuk.

A vezérigazgató elmondta, hogy a Panasonic a jövőben minél közelebb szeretne kerülni a végfelhasználókhoz, tehát a vásárlókhoz. Ennek jegyében a Panasonic a hét végén a budapesti Millenáris Parkban a vásárlók előtt is megnyitja élményparkját, ahol a nagyközönség működés közben ismerkedhet meg a Panasonic által gyártott játékokkal, video- és fotóberendezésekkel, valamint a házimozirendszerekkel.

Kulcsszavak: +céginfo Panasonic-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50