Epson: közvetlen nyomtatás digitális kameráról USB-kapcsolat révén

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 21. 10:38
Az Epson fejlesztőmunkájának eredményeként megszületett az USB DIRECT-PRINT, egy új technológia, amely a digitális kamerát USB-interfészen keresztül kapcsolja össze a nyomtatóval és teszi lehetővé ezzel a fényképek közvetlen nyomtatását.
A fejlesztés az Epson Stylus Photo 895-ös modellel kezdődött, amelyet Európában 2001 júniusában vezettek be. Ez a "számítógépmentes" nyomtatás úgy történik, hogy a digitális kamera memóriakártyáját a nyomtató PCMCIA-nyílásába kell illeszteni. A technológia alapjául a memóriakontroll egy speciális formája szolgál, amelyet a legtöbb digitális kamera működése során használ. A kamera és a nyomtató egyaránt az Epson által szabadalmaztatott nyomtatási parancsokat használja, ami lehetővé teszi a két készülék közti kommunikációt. Ha a digitális kamerát és egy USB DIRECT-PRINT-et támogató nyomtatót USB-vezetékkel kapcsoljuk össze, a felhasználó egyszerűen nyomtathat fényképeket a kamera parancsain keresztül. A digitális kamera LCD-kijelzőjének tulajdonságait ismerő felhasználók a digitális kamerát a fényképezéstől kezdve a nyomtatásig valamennyi funkcióhoz használhatják - beleértve a fényképfelvétel ellenőrzését és a nyomatok kívánt méretének és számának beállítását is - számítógép vagy bármilyen különleges szoftver közbeiktatása nélkül.

Az USB DIRECT-PRINT-et támogató nyomtatók piaci értékesítésén túlmenően az Epson olyan új megoldásokat fog kidolgozni, amelyek túlmutatnak a nyomtatási funkción és a digitális fényképek zökkenőmentes cseréjét teszik lehetővé számos különböző készülék között. További információ: www.epson.de/about/press

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50