A Wanadoo 30 százalékkal növelte bevételét

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 22. 08:25
A francia Wanadoo internetszolgáltató a harmadik negyedévben 527 millió euró bevételhez jutott, 30 százalékkal többhöz, mint a tavalyi harmadik negyedévben.
A hétfőn bejelentett eredmény elmaradt az 545 milliós elemzői várakozásátlagtól, de ez most nem ábrándította ki a fejlett technológiai iparban, a távközlésben vagy a médiaiparban a fellendülés jeleit leső befektetőket, mert a harmadik negyedévet általában gyenge időszaknak tartják.

A harmadik negyedévben 307 ezer új ügyfél csatlakozott. A Wanadoonak 7,1 millió előfizetője volt a harmadik negyedév végén, 1,8 millióval több, mint a tavalyi harmadik negyedév végén - nem számítva a júliusban megszerzett spanyol eresMas szolgáltató ügyfeleit -, és elemzők szerint jól halad az év végére tervezett 8 millió felé. A harmadik negyedévben elsősorban a hazai, francia piacon sikerült új előfizetőket szerezni, a külföldi piacok továbbra is aggodalomra adnak okot, bár Nagy-Britanniában a szélessávú szolgáltatásuk terjesztése jól halad.

Az első kilenc hónapban a Wanadoo bevétele 1,445 milliárd euró volt, 32 százalékkal több, mint a tavaly első háromnegyed évben.

Nicolas Dufourcq vezérigazgató hétfőn megerősítette, hogy egész évre is legalább 30 százalékos bevétel-növekedést várnak, és ha a legközelebbi cél, valamennyi tiszta nyereség elérése, nem teljesül esetleg az év végére, akkor a jövő év legelején biztosan teljesül, és már az idei eredmény sem lehet majd messze a pozitívtól.

A Wanadoo a France Télécom többségi tulajdonában van, és Európában nagyságra a második internetszolgáltató a német T-Online mögött.

Kulcsszavak: Wanadoo +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14