Továbbra is veszteséges a WorldCom

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 24. 06:59
Az amerikai WorldCom távközlési társaság veszteséget jelentett kedden a csődvédelmi kérése óta eltelt első két hónapról, egyszersmind kérelmet terjesztett elő, hogy halasszák el öt hónappal az újjászervezési terve bemutatásának határidejét.
A WorldComnak júliusban 331 millió dollár vesztesége volt 2,464 milliárd dollár bevételen, és 98 millió dollár vesztesége augusztusban 2,403 milliárd dollár bevételen - közölték kedden, és megismételték, hogy 50 milliárd dollár kell leírni arculatérték-csökkenés és más eszmei vagyon után, és további összegeket tényleges vagyontárgyak miatt.

A vállalatnál eddig 7,68 milliárd dollár könyvelési rendellenességet derítettek ki, és további milliárdokra van kilátás. Ez után jelentett csődöt a WorldCom júliusban - az övé volt a világ addigi legnagyobb értékű vállalati bukása. A WorldCom kezeli a világ internetforgalmának körülbelül a felét.

Kedden kérték a csődbíróságot, hogy a saját újjászervezési terv bemutatásának határidejét halasszák november közepéről április közepére. Utána mások is beadhatnak újjászervezési tervet. A vállalatnál úgy számolnak, hogy jövő év közepére túl lehetnek a csődvédelmen. A keddi kérelemben azonban szóvá tették, hogy a cégnél zajló különböző állami és bűnügyi vizsgálatok akadályozzák az újjászervezési terv elkészítését.

Kulcsszavak: WorldCom +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59