ENSZ: SAP-technológiájú Global Compact portál

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 24. 08:50
Az SAP bejelentése szerint az Egyesült Nemzetek szervezetének Global Compact irodája nagy teljesítményű, SAP-alapú webportált indított el a vállalatok társadalmi szerepvállalását és a felelősségteljes globalizációt ösztönző szervezetek nemzetközi partnerhálózatának tagjai között zajló online ismeretszerzés, párbeszéd és együttműködés támogatására.
A Global Compact portál (www.unglobalcompact.org) a különféle információk - alkalmazások, adatbázisok, tárolt dokumentumok és internetes információk - menedzselésének webes hátterét megteremtő mySAP Enterprise Portal megoldásra épül. Az ENSZ azért döntött a mySAP nagyvállalati portáltechnológiájának alkalmazása mellett, mert olyan, nagy kapacitású, dinamikus technológiai infrastruktúrára volt szüksége, amely képes felgyorsítani a Global Compact programban érintett szereplők - vállalatok, civil szervezetek, munkavállalói érdekképviseletek, kormányok és ENSZ-szervek - között zajló eszmecserét. Az új technológia segítségével a program résztvevői szabadon megoszthatják egymással tapasztalataikat, esettanulmányokat tehetnek közzé, és - gyakorlatuk folyamatos fejlesztése érdekében - a többiek véleményét is kikérhetik. A technológia egyben lehetőséget biztosít a Global Compact programban részt vevő fejlődő és fejlett világbeli szervezetek nemzeti és helyi szintű hálózatainak arra, hogy bemutassák munkájukat, kezdeményezéseiket és tapasztalataikat a nemzetközi közönségnek.

A Kofi Annan főtitkár által 2002 júliusában elindított Global Compact program célja, hogy a vállalatok, a különböző ENSZ-szervek, a kormányok, a munkavállalói érdekképviseletek és a civil szervezetek között kapcsolatot teremtve, ösztönözze az emberi jogok, a munkajog és a környezetvédelem terén megfogalmazott kilenc alapelv érvényesítéséhez szükséges együttműködést.

A mySAP Enterprise Portal egységes felhasználói felületet és jól navigálható struktúrát biztosít a releváns információk elrendezéséhez, közzétételéhez és gyors kereséséhez. A portál emellett az egyes résztvevők konkrét szerep- és érdeklődési köre szerint szűrve tudja továbbítani az érintettek felé a különféle tartalmakat. Azok a vállalatok, amelyeknek a Global Compact program keretében évről évre példákkal kell bemutatniuk az ágazatukban bevált legjobb gyakorlatot, a portál jelszóval védett felületén helyezhetik el esettanulmányaikat, és ugyanott a többi programrésztvevő és az általános közvélemény észrevételeit is kikérhetik a közzétett információval kapcsolatban.

"Reméljük, hogy az új portál a fejlett és a fejlődő országokban egyaránt hatékonyabbá teszi az üzleti vezetők és a többi érintett között zajló kommunikációt, elősegíti a felelős és bevált gyakorlat elterjedését és a fenntartható fejlődést" - mutatott rá Mokhethi Moshoeshoe, a Global Compact programban aktív szerepet vállaló dél-afrikai African Institute of Corporate Citizenship igazgatója. "Az ilyen jellegű kommunikáció kritikus fontossággal bír az együttműködés, a párbeszéd és a bevált technikák meghonosítása szempontjából."

A mySAP Enterprise Portal jelentős mértékben csökkenti az információkereséshez és -lehíváshoz szükséges időt, és automatizálja a korábban időigényes tartalomkezelési folyamatokat. A Global Compact portált várhatóan több ezer látogató keresi majd fel havonta.

"Ahogy a világot egyre jobban átszövik a különböző együttműködési hálózatok, mind fontosabb, hogy az állami és a magánszektor fenntartható, globális közösséget hozzon létre a jövő nemzedékek érdekeinek védelmére" - hangsúlyozta Shai Agassi, az SAP AG igazgatótanácsi tagja.

A portál létrehozását az SAP AG finanszírozta.

Kulcsszavak: portál +legfontosabb SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55