A MÁV Informatika Kft. lesz az EGI Rt. mySAP.com bevezetési tanácsadója

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 25. 10:59
Az Energiagazdálkodási Intézet Rt. (EGI Rt.) féléves, többfordulós vállalatirányítási rendszerbevezető kiválasztási folyamata eredményeként az ajánlattételre meghívott tíz SAP tanácsadó cég közül a MÁV Informatika Kft.-t kérte fel a mySAP.com rendszer bevezetésével kapcsolatos tanácsadói szerződés megkötésére.
A projekt várhatóan két szakaszból áll majd, az első fázisban a projektrendszer, pénzügy-számvitel, likviditáskezelés, eszközgazdálkodás, továbbá a beszerzések kezelése, készletvezetés, termelés-tervezés és gyártás,és mindezekhez kapcsolódó számlázási folyamatok kerülnek bevezetésre. A rendszer átadásának határideje 2003. október eleje. A második fázisban mindez várhatóan kiegészül a teljes értékesítési és transzport folyamat leképezésével, valamint a karbantartás és minőségbiztosítás funkcióival is.

A MÁV Informatika Kft. SAP szakértőinek olyan rendszert kell kidolgozni, amely az EGI tulajdonosa, a GEA AG több vállalatánál is roll-out formában telepítésre kerül, így a nemzetközi projekt kritériumainak is meg kell felelni.

Az EGI Rt. a világ 50 országában 200 vállalattal rendelkező GEA AG tulajdonában lévő társaság, amely vezető szerepet játszik erőművek tervezésében és kivitelezésében a világ legtöbb országában, emellett, mint gyártó, a beépítendő alkatrészek számos elemét előállítja jászberényi gyárában. Az EGI Rt. az elmúlt tíz év legeredményesebb évét zárta tavaly. 2001-ben húszmilliárd forint árbevételt értek el, és adózás utáni nyereségük 1,4 milliárd forint volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38