Megjelent a SuSE Firewall on CD 2. kiadása

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 25. 19:44
A SuSE Firewall on CD második generációja november elejétől érhető el Magyarországon. A SuSE biztonságtechnikai terméke új verziójának fejlesztésekor a vállalati ügyfelek biztonsága és a könnyű kezelhetőség állt előtérben.
A tűzfalat karbantartó felület (Firewall Administration System, FAS) már az ADSL és az ISDN kapcsolat beállítását is lehetővé teszi, grafikus felület alatt. A grafikus felületű naplózó funkció könnyebbé teszi a hálózati forgalom irányítását. A biztonság nem zárja ki az egyéni megoldásokat: A SuSE Firewall on CD 2 immár egy iptables alapú csomagszűrő rendszert is tartalmaz, mely az állapotfüggő vizsgálati eljárásnak köszönhetően lehetővé teszi az egyedi biztonsági igazításokat és a hozzáférési jogosultságok meghatározását, teste szabott biztonságot nyújtva. Szintén újdonság a SuSE Firewall on CD 2-ben a virtuális hálózati interfészek kezelése és beállíthatósága.

Kiegészítésül a SuSE Linux Firewall on CD-hez elérhető még egy VPN modul (Virtual Private Network, virtuális magánhálózat) is, mely lehetővé teszi a biztonságos kommunikációt vállalatok telephelyei között, hagyományos internetes kapcsolaton keresztül, megtakarítva így a magas költségű hardveres VPN útválasztók (routerek) alkalmazását. A VPN esetében is egyedileg beállíthatók a hozzáférési jogosultságok, ráadásul az egyes VPN csatornákhoz külön beállíthatók a szűrési szabályok.

A dokumentáció is bővült: a rendszer- és referencia kézikönyv mellett a rendszeradminsztrátorok egy tűzfal kézikönyvet is találnak, mely számos, szemléletes tűzfalbeállítási példát tartalmaz.

Az informatikai biztonsági koncepció központi elemeként alkalmazva, a SuSE Firewall on CD 2 folyamatosan ellenőrzi, felügyeli, elemzi és naplóza az adatáramlást, nagyfokú biztonságot nyújtva. A SuSE Firewall on CD 2 különlegessége az úgy nevezett live rendszer, ahol az operációs rendszer nem kerül telepítésre, hanem közvetlen CD-ROM-ról fut, csak olvasható módban. Mivel a tűzfalszoftver a CD-n nem módosítható, a tűzfal mögötti felhasználók és az informatikai rendszerek biztonsága fokozódik.

Mivel az üzletkritikus adatokat célzó támoadások nagy része vállalaton belül történik, a SuSE Firewall on CD 2 nem csak a külső támadások ellen lett felkészíve, hanem a vállalat egyes részeit is el tudja egymástól elkülöníteni. Nagyfokú méretezhetőségének köszönhetően a SuSE Firewall on CD 2 közép- és nagyvállalatok számára egyaránt kedvező megoldás, a kliensek számától függetlenül.

A SuSE Linux Maintenance egy aktív szoftverkarbantartási szerződés, melynek keretében a SuSE minden szükséges foltozó, javító és frissítőcsomagot minősítve és átfogó dokumentációval ellátva rendelkezésre bocsát.

Azon felhasználók, akik már a SuSE Firewall on CD illetve a megfelelő VPN kiadás birtokában vannak, térítésmentesen kapják meg a tűzfaltermék második verzióját.

A SuSE Firewall on CD 2. kiadása november elejétől kapható Magyarországon. A csomag tartalmaz négy CD-t, két kézikönyvet, 30 nap telepítési támogatást és 12 hónapos aktív szoftverkarbantartást. A javasolt végfelhasználói ár 357 500 Ft+áfa. A VPN modul, 12 hónapos karbantartással 112 500 Ft+áfa.

Kulcsszavak: SuSE-hu security SuSE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55