Fujitsu Siemens: kedvező pozícióban a magyar leányvállalat

Kovács Attila, 2002. október 30. 12:38
A Fujitsu Siemens Computers (FSC) hazai leányvállalata a 2002/2003-as üzleti év szeptemberrel zárt első felében 1,5 milliárd forintos árbevételt ért el, 40 százalékkal nagyobbat, mint a megelőző év hasonló időszakában - mondta Poros Gábor ügyvezető igazgató a cég október 30-án tartott sajtótájékoztatóján.
A cég a korábbi teljes üzleti évben is 60 százalékkal növelte forgalmát. A mobil PC-k forgalmát az elmúlt fél évben csaknem 60 százalékkal sikerült növelni a megelőző év hasonló időszakához képest. A darabszámokat tekintve még tekintélyesebb a növekedés: a mobil PC-k esetében 85, az Intel alapú Primergy szervercsaládnál pedig 88 százalékkal bővült az értékesítés. A forgalmon belül az első félévben eltolódás volt tapasztalható a kis- és közepes vállalati, illetve az otthoni végfelhasználói szegmens felé. A teljes értékesítésen belül az idén e két kategória részesedése 8-8 százalékkal növekedett az elmúlt évi értékekhez képest, miközben a nagyvállalati üzletek aránya az első félévben a tavalyi évre jellemző 43-ról 27 százalékra csökkent.

Az FSC sikeresen szerepelt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium SZT-17 számú önkormányzati projektjében. Az idei évben a költségvetés 2 milliárd forinttal támogatja az önkormányzatok ellátását modern számítógépes infrastruktúrával. A pályázatban 2100 önkormányzat nyert támogatást 1-10 db PC beszerzésére, igény szerint szerverrel, perifériákkal és hálózatkialakítással együtt. Az önkormányzatok fizetik a beszerzett eszközök és szolgáltatások 20%-át, a fennmaradó 80%-ot pedig a központi költségvetés állja. Az összesítések szerint országszerte közel 700 önkormányzat rendelt a Fujitsu Siemens Computerstől, illetve minősített partnereitől több ezer PC-t, notebookot és szervert, mintegy 600 millió forint összértékben.

Új termékeket is bejelentett az FSC, amelyek közül az egyik a Microsoft új Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerével működő toll-alapú PC. A másik bejelentés egy teljes termékcsaládot érint. A Fujitsu és a Siemens az egész világon egységes termékpalettát kínál, kivételt - legalábbis eddig - csupán a PC-k képeztek. Ezek választékát a helyi piacok eltérő igényei miatt korábban nem harmonizálták. A Global PC bejelentésével ez a termékcsalád is az egész világon azonos formában szerepel az FSC kínálatában. Az egységesítéstől a szakemberek gazdaságosabb gyártást és egyszerűbb szervizelhetőséget várnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14