KFKI átcsoportosítás: a kritikus méret és a hatékonyság a cél

Vértes János, 2002. november 5. 19:39
Jövő év márciusára áll fel az a két új részvénytársaság, amelyek egyikébe - IQSYS - a KFKI az összes alkalmazás-integrátori tevékenységét, a másikába - EVOLIT - az összes infrastruktúra és üzemeltetési feladatot csoportosítja. Az IQSYS Rt. lényegében a Classys, az Isys, az IQSoft összeolvasztásából és az ICON szoftverfejlesztő részlegéből; az EVOLIT Rt. a hasonló nevű Kft. és Ibis Rt. összevonásából jön létre.
Az információt Szőnyi László, a KFKI Rt Igazgatótanácsának tagja osztotta meg az újságírókkal a kedd délelőtti Sajtóklub-beszélgetésen. Kitért arra, hogy az informatikai szolgáltatásokból származó cégek sorában a KFKI a HP mögött hazánkban a második, és a régióban is az élmezőnyben van, ahova a nagy multinacionális IT-cégek mellett csak két lengyel vállalat és a KFKI fér be. Ugyanakkor a cég, amelynek korábbi történetét az alapítás, a megmaradás, a növekedés címkékkel lehet ellátni, át kell lépjen a hatékonyság növelésének szakaszába, az informatikai recesszió kihívásaira csak ezzel adhatja meg azt a választ, amely megőrzi és a válság éveire is kiterjeszti a növekedést. Ez utóbbi kapcsán Szőnyi László konkrét tervszámokat is mondott: a KFKI 2006-ra a hozzáadott érték duplázását tűzte ki célul, a jelenlegi 6,7 százalékos piaci részesedést pedig 8,5 százalékra szeretnék növelni.

„Az átalakítás válasz az informatikai piac elvárásaira: hatékony működés átláthatóbb szervezettel, amely optimális nagysággal és megfelelő piaci részesedéssel rendelkezik. Ezért döntöttünk a csoport-struktúra továbbfejlesztéséről, amelynek eredményeképpen 2003. március 1.-i indulással létrehozzuk Magyarország legnagyobb alkalmazásfejlesztéssel és integrációval foglalkozó cégét, az IQSYS Rt.-t” – tette mindehhez a Csoport igazgatóságának tagja.

A Csoport jelenleg az aktuális pénzügyi tervek teljesítése mellett az új szervezet felépítésén munkálkodik. Az átszervezés eredményeként a KFKI Csoport szervezeti felépítése híven tükrözi a cégcsoport fő tevékenységi területeit. A holding alatt ily módon a Csoport négy területre tagozódik: a tanácsadást a Consero Kft, az informatikai integrációs tevékenységet az IQSYS Rt végzi majd, a hálózatépítési és biztonsági kérdések továbbra is az ICON és az LNX között oszlanak meg, míg az üzemeltetési, infrastrukturális, outsourcing és ASP témák gazdája az EVOLIT Rt. lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50