LANeX: előtérben az Avaya eszközei

Kovács Attila, 2002. november 5. 15:45
Az adat-és távközlési hálózatok szakértő tanácsadó cégeként ismert LANeX Kft. november 5-én a budapesti Hotel Hiltonban rendezett szakmai szemináriumán, mint viszonteladó, az Avaya új VPN gateway-ét, hang-adat integrációs megoldását és gerinchálózati routerét mutatta be.
A VPN biztonságos, felügyelhető, minőségi szolgáltatást nyújt nyilvános IP hálózaton keresztül. Az Avaya VSU 5-ös gateway alkalmazásával elkerülhető az adathálózatra kapcsolódó, meglévő router lecserélése. A VPN kialakítása tehát a meglevő router mögé telepített VSU 5-ös gateway-jel költséghatékonyan megoldható. A megoldást a kis- és közepes vállalatoknak és a jelenleg induló (újrainduló) távmunka-program keretei között pályázóknak is ajánlja a LANeX.

A szolgáltatóknál, a hálózati központban szükséges lehet egy nagy teljesítményű VPN-koncentrátor alkalmazására. Ezt a feladatot az Avaya VSU családjának legnagyobb tagja, a 10 ezer távoli ügyfél felügyeletére képes VSU 10.000-es látja el.

Azok a szolgáltatók, akik ugyanazzal a berendezéssel kívánnak hang és adatszolgáltatást is nyújtani, a hagyományos hang és adatszolgáltatásra képes gateway áráért most számtalan telefonközponti szolgáltatást is nyújtani képes eszközt kínálhatnak ügyfeleiknek. Az Avaya IP Office 401-es terméke a kis- és középvállalatok igényeit fedi le. A berendezés a hagyományos és az IP telefóniát is támogatja. A "mindent egy dobozba" elv alapján felépülő eszköz többek között tartalmaz telefonközpontot, routert, H.323 gatewayt, tűzfalat, Ethernet kapcsolót, stb. is. Az IP Office bővíthető a változó igényeknek - a vállalkozás növekedésének - megfelelően. Ugyanazon a felületen jeleníthető meg az összes menedzsment információ a híváslistáktól kezdve a QoS (Quality of Service) beállításokig.

Az Avaya tavaly megjelentetett multilayer kapcsolócsaládja a Layer 2, 3 és 4-es szinteken képes policy (szabályvezérelt kapcsolási mechanizmus) alkalmazására. Az idén mutatták be a csúcskategóriás, tornyozható végponti Avaya-kapcsolóját, a P334T-ML-t, a P330-as család legújabb tagját. A P334T-ML végponti, Layer 3-as kapcsolóként képes átvenni a gerinchálózati routerek szerepét. Alkalmazása azokon a helyeken javasolt az, ahol nagy megbízhatóságra és QoS biztosítására van szükség. A Cajun Rules nevű szoftver segítségével felügyelhető a berendezés, beállítható a vállalat hálózatában található aktív eszközök policy struktúrája. A szoftver más gyártóknak a policy kezelésére képes termékeit is támogatja, így akár inhomogén hálózatba is integrálható.

A vállalatok keresik azt a megoldást, amellyel egyszerűsítik a hálózati architektúrát, bevezethetik az IP telefóniát és más konvergens alkalmazásokat. Az AVAYA saját fejlesztésű WAN routere az X330WAN modul, mely a P330-as család tagjaihoz készült. Az eszköz a hálózat WAN és Ethernet/LAN interfészei között irányítja (routolja) a csomagokat, úgy, hogy bővítő modulként tehető bele egy AVAYA Cajun kapcsolóba. Az X330WAN modulok javasolt elsődleges felhasználási köre azon kis- és középvállalatok, ahol a külvilág felé történő kommunikációt és a belső hálózati elérést egyetlen "dobozzal" szeretnék megvalósítani.

Kulcsszavak: +céginfo hálózat LANeX

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50