Vodafone: 3G roaming Japánnal – elsőként Magyarországon

Kovács Attila, 2002. november 6. 16:11
A hazai GSM szolgáltatók közül elsőként a Vodafone biztosítja a lehetőséget arra, hogy harmadik generációs (3G) hálózaton is lehessen barangolni. A cég november 6-án tartott sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az első ilyen jellegű szerződést a Vodafone csoporthoz tartozó japán J-Phone-nal kötötte meg a magyarországi mobilszolgáltató, majd rövidesen ezt további, európai hálózatokkal bővíti.
A 3G-s szolgáltatás igénybevételéhez a Japánba érkező magyar Vodafone-készülék tulajdonos a SIM kártyáját egy ott bérelhető készülékbe helyezi, és máris ugyanúgy telefonálhat és válik elérhetővé, mint itthon a megszokott 70-es mobilszámán. A hazánkba érkező japánok számára is egyszerűsödik a mobiltelefonálás, hiszen, ha a magukkal hozott USIM kártyájukat egy GSM készülékbe helyezve a Vodafone hálózaton ugyanúgy beszélgethetnek nálunk, mint a távol-keleti szigetországban. A cég előfizetéses ügyfelei szabadon használhatják az új technológia adottságait, a feltöltő kártyások (VitaMax) pedig hívásokat fogadhatnak, SMS-t küldhetnek és fogadhatnak Japán területén. A 3G-s roaming ma Tókióra korlátozódik, ám a hálózat kiépítése nagy erőkkel folyik. A Vodafone a hatodik a világon, amely a japán 3G-s hálózattal roaming kapcsolatot létesített.

Takács Zoltán szolgáltatás-fejlesztési vezető így foglalta össze a most már a világ összes Vodafone ügyfelének nyújtottal azonos hazai szolgáltatásokat: " A VitaMax Roaming, a VitaMax-feltöltés külföldi Vodafone feltöltőkártyával, a globális számok, az intelligens roaming SIM-kártya, az Eurocall és a 3G roaming mind olyan szolgáltatások, amelyek pillanatnyilag csak a Vodafone ügyfelei számára elérhetők."

A VitaMax Roaming-ot a beindítás óta eltelt 3 hónap során több mint 75 ezer ügyfél használta. Hasonlóan a VitaMax-feltöltés külföldi Vodafone feltöltő kártyával ugyanezen idő alatt a ViztaMax -feltöltések 25%-át tették ki. A GPRS-roaming forgalom az elmúlt 90 napban a háromszorosára nőtt. Közel 300 ezer Vodafone-ügyfél rendelkezik már Intelligens Roaming SIM-kártyával, míg az Eurocall-ügyfelek több mint 60%-a használ ilyen kártyát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59