NJSZT: már él a www.neumann-centenarium.hu honlap

Kovács Attila, 2002. november 13. 16:49
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság november 13-án tartott sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy 2003-ban, Neumann János születésének századik évfordulójáról egész éven át tartó országos, regionális és fővárosi eseménysorozat keretében emlékezik meg az NJSZT.
A Nobel-díjas tudós több tudományágat átfogó munkásságának széles körben való megismertetését célzó Neumann-emlékév fővédnöki tisztét Mádl Ferenc köztársasági elnök tölti be, a rendezvények főtámogatója a KFKI Számítástechnikai Rt. Az emlékév rendezvényei öt pilléren nyugszanak: nemzetközi, illetve országos rendezvények, versenyek, kiadványok, centenáriumi honlap, kiállítások és egyébkapcsolódó események.

Mától él a centenárium magyar és angol nyelvű dinamikus honlapja, amely végigkíséri a Neumann-centenáriumi eseménysorozatot. A mindenkori aktuális híradásokon túl arra vállalkozik, hogy - hiánypótló elektronikus kiadványként - a lehető legtöbb anyagot gyűjtse össze és dolgozza fel Neumann Jánosról, koráról, munkásságáról és annak hatásáról.

A teljesség igénye nélkül a főbb események 2003-ban: Információs Társadalom Modellek konferenciasorozat, Internet Fiesta, WWW Világkonferencia, EFITA 2003 - a mezőgazdaság informatizálásáról, VIII. NeumannKongresszus, versenyek (Nemes Tihamér, Logo, Garay, Kihívás 2003, IT-hétpróba), Kiadványok (Goldstine—A számítógép Pascaltól Neumannig; Kovács Győző - Kalandozásaim az informatikában, CD az OMIkk-tól, könyv Neumann János munkásságáról stb.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50