Microsoft Kompetencia Központ a Budapesti Műszaki Főiskolán

MTI Sajtóadatbank, 2002. december 20. 09:01
A hallgatói képzésben megszerzett szaktudást egészíti ki piacképes ismeretekkel a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kara és a Microsoft Magyarország által közösen létrehozott kompetenciaközpont.
A közös projektet bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a központ naprakész gyakorlati ismeretekkel segíti a végzett informatikusok elhelyezkedési esélyeit, és lehetőséget biztosít a kar hallgatói-oktatói számára a Microsoft technológiáinak megismerésére, elsajátítására.

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezetője szerint az informatikai fejlődés rendkívül gyors, így a tudás gyorsan elavul.

A kompetenciaközpontban dolgozó négy szakember feladatai között szerepel, hogy a vállalat által rendelkezésre bocsátott technológiák képzését beépítsék a tantervbe és olyan fakultatív tárgyakat dolgozzanak ki, amelyek révén a hallgatók későbbi elhelyezkedésük szempontjából fontos ismeretek birtokába juthatnak.

A Microsoft évente összesen ötmillió forinttal támogatja a központ működését, amelyből az oktatók ösztöndíját is fizetik.

Magyar Bálint oktatási miniszter kiemelte, hogy az oktatásnak követnie kell a technológiai fejlődést. Mint mondta, a felsőoktatás reformjában kiemelt szerepet kell kapniuk az ilyen jellegű együttműködéseknek.

A miniszter szerint a kormányzatnak az együttműködést ösztönöznie kell, például pályázatokkal lehet elősegíteni, hogy a cégek kapcsolatba kerülhessenek az egyetemekkel.

Sima Dezső, a kar főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a felsőoktatási informatikai képzés nem képzelhető el a szoftveripar vezető termékinek oktatása nélkül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55