Microsoft újdonságok a CES-en

Intelligens eszközök a Digitális Évtizedben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 14. 19:55
A Consumer Electronics Show (fogyasztói elektronikai kiállítás, röv. CES) idei, Las Vegasban megtartott rendezvényén a Microsoft a Digitális Évtized kommunikációjában és szórakozási szokásaiban bekövetkező gyökeres átalakulásokat helyezte középpontba.
Bill Gates nyitóbeszédének fő témái többek közt: az intelligens ("smart") élet biztosítása intelligens eszközök segítségével, az egyes eszközök összekapcsolhatósága, valamint azok a szolgáltatások, amelyekkel a fogyasztó hozzájuthat mindahhoz az információhoz, illetve szórakozáshoz, amelyre szüksége van.

A Digitális Évtizedben nem lesz gond intelligens módon élni, mivel az intelligens összekapcsolt eszközöknek és szolgáltatásoknak köszönhetően a hétköznapi feladatok leegyszerűsödnek, kommunikációs és szórakozási szokásaink pedig gyökeresen átalakulnak. A Microsoft elkötelezte magát a fogyasztói elektronikai ipar mellett, és szívesen kihasználja a társulás lehetőségét annak érdekében, hogy egyre több személyes célú, új terméket kínálhasson fogyasztói számára. Nem véletlen ez, hiszen a szoftvertermékek fontos szerepet játszanak a fogyasztói elektronikai ipar felnőtté válásában, mivel így ezek az eszközök nemcsak önmagukban, de a szélesebb otthoni alkalmazási szféra részeiként is intelligensekké válnak.

Bill Gates bejelentései között szerepel az MSR Smart Personal Objects Technology Group (SPOT) csoportjának első terméke, egy intelligens karóra; a CE.NET-alapú hordozható videó- és hangvisszajátszó eszközök számára kifejlesztett új platform, a Media2Go és új OEM-társulások a Windows XP Media Center Edition érdekében. Az MSN 8 elnyerte a Good Housekeeping Seal of Approval címet; valamint egy Xbox Live bemutató, melyben Bill Gates a Los Angeles Lakers csapat sztárjával, Shaquille O’Neal-lel játssza a "Midtown Madness" játékot.

Nem véletlen, hogy a Microsoft hatalmas új piaclehetőséget lát a fogyasztói elektronikában. Az ipar 2002-re 96,2 milliárd dollár értékű eladást vár, ami a 2001-es eredményt 3,7 százalékkal múlja felül - számolt be a CES rendezője, a Consumer Electronics Association. A piac egészségét a kiállítás látogatottságának a növekedése tükrözi. Míg a számítógépipar legfontosabb kereskedelmi kiállításának, a Comdex-nek a népszerűsége az utóbbi években sokat csökkent, a CES, amelyen 1,2 millió négyzetlábon több mint kétezer cég képviseltette magát, fennállása óta a legtöbb résztvevőt várta.

Kulcsszavak: multimédia Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50