A Zuercher Kantonalbank az SAP-t választotta

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 16. 12:31
A Zuercher Kantonalbank (ZKB), Svájc negyedik legnagyobb bankja a kifejezetten a banki szféra számára kialakított SAP megoldást, a mySAP Bankinget választotta a banki folyamatok cégen belüli integrálásához és kezeléséhez.
A bank az SAP integrált megoldására cseréli jelenlegi rendszerét a banki folyamatok optimalizálása, a vállalati szintű működési költség csökkentése és a piac igényeire való reagálás javítása érdekében. A mySAP Banking termékkonfigurációs eszközének segítségével, a ZKB-nak nem kell új rendszert beállítania minden új banki termék alkalmazása esetén. A mySAP Banking által biztosított gyors és rugalmas terméktervezés segítségével a bank gyorsabban dolgozhat ki és integrálhat új termékeket - például újfajta számlákat, hiteleszközöket, speciális árképzési módszereket - ügyfelek egy csoportja, vagy egyéni ügyfelek számára. A mySAP Banking jelentős mértékben automatizálja a ZKB rendszerét, javítja az üzleti egységek közötti kapcsolatot és közelebb viszi a vállalatot a Straight Through Processing (azonnali végleges feldolgozás, STP) elképzeléshez. Az egyre inkább banki szabvánnyá váló STP segítségével egy pénzügyi tranzakció elektronikusan, manuális beavatkozás nélkül feldolgozható az elejétől végéig.

A mySAP Banking több valutatípust és nyelvet képes kezelni, valamit alkalmazkodik a különböző országok előírásaihoz, s használatával a ZKB kiaknázhatja a nagy méretekből származó gazdaságosságot: hatékony feldolgozási funkciókat biztosíthat szolgáltatásként más bankok számára is.

Kulcsszavak: bank SAP bankszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14