Március végéig laptopot kap minden képviselő

MTI Sajtóadatbank, 2003. január 17. 09:16
Legkésőbb március végéig minden képviselő megkapja azokat a hordozható személyi számítógépeket, amelyek beszerzéséről és beszállítójáról tavaly év végén döntött az Országgyűlés Hivatala - mondta el a parlament gazdasági főigazgatója csütörtökön az MTI érdeklődésére.
Bakos Emil tájékoztatása szerint a Hewlett Packard Magyarország Kft. által, központosított közbeszerzés során elnyert, 250 millió forintos beruházás eredményeként összesen négyszáz, viszonylag nagy teljesítményű laptopot szereztek be a képviselőknek. Hozzátette, hogy a beszerzést elnyerő cég a Synergon Rt.-n keresztül bonyolítja le a laptopok szállítását.

A gazdasági igazgató elmondta: a képviselők munkáját segítő számítógépeket 1,2 gigabájtos processzorral, 20 gigabájtos merevlemezzel, CD-író és -olvasó eszközzel, illetve a biztonságos hálózati hozzáférést lehetővé tevő technikával szerelik fel.

Bakos Emil kitért arra is, hogy a szállító oktatást tervez a képviselőknek, akik az alapvető használati ismeretek elsajátítását követően vehetnék birtokba a modern eszközöket.

A gazdasági igazgató szólt arról, hogy március végéig az Országgyűlés Hivatalán belül is megteremtik a laptopok hálózati használatához szükséges infrastrukturális feltételeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55