Ismét lesz ingyenes zeneletöltési akció

Tóth Kristóf, 2003. január 22. 08:45
A vezető lemezkiadók hétfői bejelentése szerint a társaságok megismétlik azt az ingyenes zeneletöltési akciót, amely hat hónappal ezelőtt óriási sikert aratott. A kiadók az egyelőre meglehetősen gyengén teljesítő fizetős online zeneszolgáltatásokat szeretnék népszerűsíteni a lépéssel.
A kiadók által támogatott online zeneszolgáltatások a rendkívül népszerű ingyenes, igaz illegális fájlcsere hálózatokkal szemben nem tudtak teret hódítani a bevezetésük óta eltelt hozzávetőleg egy évben. A lemezkiadók pedig ezidáig nem jártak sikerrel a zenék Interneten keresztüli, illegális terjesztésének megfékezésében, amely a társaságok elmondása szerint éves szinten több milliárd dolláros nagyságrendű kárt okoz a zeneiparnak.

A folyó perek ellenére az online fájlcsere szolgáltatások zavartalanul üzemelnek, és a legtöbb mai hálózat kialakításából adódóan nem is számolható fel olyan egyszerűen, mint ahogy az a Napster esetében történt a közelmúltban.

"Az esemény célja az, hogy felhívjuk a felhasználók figyelmét, léteznek tisztességes, legális megoldások is" - mondta Charles Grimsdale, az OD2 vezérigazgatója. Az első ilyen eseményre tavaly ősszel került sor. A Digital Download Day (Digitális Letöltések Napja) akció keretében a felhasználók szabadon, és nem mellékes szempontból legálisan tölthettek le zeneszámokat a világhálóról.

A március 21-én kezdődő akció, amely a Digital Download Day Europe nevet kapta, 5,33 dollár értékben kínál ingyenes letöltést a brit, francia, német, spanyol, olasz, és holland felhasználóknak. Az 5,33 dolláros kredit három teljes albumnak megfelelő zeneszám legális letöltését teszi lehetővé a felhasználók számára, ingyenesen. Az érdeklődők a Digitaldownloadday.com weboldalon, valamint az OD2 partnereinek weboldalain jelentkezhetnek az akcióban való részvételre.

Az OD2 többek között olyan internetszolgáltatóknak biztosít online zeneszolgáltatási platformot, mint az olasz Tiscali, a brit HMV, a francia FNAC, és a Microsoft MSN. A társaság hálózatán a Warner Music Group, Sony Music Entertainment, Universal Music Group, és BMG Entertainment kiadók kínálatából mintegy 150 ezer zeneszám érhető el.

Kulcsszavak: zene filecserebere

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14