A Deutsche Telekom megválik a kábeltévéüzlettől

MTI Sajtóadatbank, 2003. január 29. 08:47
1,725 milliárd euróért megválik még megmaradt kábeltelevíziós társaságaitól a Deutsche Telekom, Európa távközlési óriása, a Matáv többségi tulajdonosa - jelentették be kedden Bonnban, a konszern székhelyén.
A még el nem adott hat kábeltelevíziós társaságot a Goldman Sachs amerikai beruházási bank vezette konzorcium veszi meg, ha az üzletet az Európai Unió versenyfelügyelete is jóváhagyja.

A kábelhálózatot a Deutsche Telekom három évvel ezelőtt kezdte el értékesíteni Észak-Rajna-Vesztfáliában. A kábeltelevíziós üzletág eladásából befolyt, illetve befolyó hatmilliárd euró bizonyára csalódás a Telekom számára, mivel több mint 15 milliárd euró bevételre számítottak.

Karl-Gerhard Eick elnökségi tag mindazonáltal a maradék társaságok eladását is helyesnek tartja az adósságállomány leépítése szempontjából. A legutóbbi hivatalos közlés szerint a Telekom 64 milliárd euróval tartozik, és az adósságot az idei év végére 50 milliárd euró körüli összegre kívánják visszaszorítani. - A kábeltévé üzletág eladása része annak a programnak, amelynek során értékesítjük a nem szorosan a profilhoz tartozó tevékenységeket - közölte Eick.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55