Újabb támadás a Microsoft ellen: Lindows Media Computer

Szegény emberek Media Center PC-je

Tóth Kristóf, 2003. január 30. 13:37
A Linux-os és Windows-os vonásokat egyaránt felmutató Lindows operációs rendszer újabb támadást intéz a Microsoft ellen, pontosabban a szoftvercég Windows XP Media Center projektje ellen. Történt ugyanis, hogy az elsősorban internetes kereskedelemre specializálódott Idot nevezetű számítógépgyártó cég kínálatában a napokban feltűnt egy Lindows Media Computer nevet viselő konfiguráció, melyet nem titkoltan a szegény emberek Media Center PC-jének szánnak.
A február elejétől megvásárolható speciális szórakoztató központ PC a Microsoft-féle Media Center alapokon nyugvó számítógépekhez hasonlóan tökéletesen alkalmas arra, hogy segítségével a felhasználók a legnagyobb kényelemben böngésszék át digitális fényképeiket, meghallgassák különböző zenei felvételeiket, vagy megtekintsék kedvenc DVD filmjeiket. Lényeges különbség azonban, hogy a Lindows Media Computer a Media Center PC-ktől eltérően nem kerül több ezer dollárba, hiszen monitor nélküli kezdőára mindössze 330 dollár.

A vásárlók kevesebb mint 350 dollárért egy olyan nagy tudású eszközt kapnak, mely teljes értékű DVD-lejátszóként, CD-lejátszóként, vagy éppen személyi számítógépként is tökéletesen használható - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Michael Robertson, a Lindows OS fejlesztésével foglalkozó Lindows cég elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy a Lindows Media Computer kifejlesztésekor az volt az elsődleges szempont, hogy a vásárlók a lehető legolcsóbban juthassanak hozzá egy páratlan képességekkel rendelkező otthoni szórakoztató központhoz. Robertson, az MP3.com weboldal alapítója két évvel ezelőtt indította útjára a Lindows projektet, melyet a Microsoft részéről nem kevés támadást ért a közelmúltban.

Az igazsághoz tartozik, hogy a Lindows Media Computert vásárlóknak le kell mondaniuk számos, a Media Center PC-k által nyújtott szolgáltatásról, így például a televíziós műsorok rögzítési lehetőségéről, valamint a távirányításról. A Lindows Media Computer egyébként nem meglepő módon a lehető legolcsóbb alkatrészekből épül fel, processzora például a VIA Technologies gyártósorain készül, ezenkívül említésre méltó, hogy esetében az Elegent-féle etDVD program felelős a DVD filmek lejátszásáért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50