Új mobiltelefonos szolgáltatások: Indul a Vodafone live!

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 30. 13:16
A Vodafone Magyarország február 3-ától új multimédiás szolgáltatáscsomagot indít Vodafone live! márkanéven. A Vodafone Live! új termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz, köztük a képes üzenetküldést (MMS), a többszólamú csengőhang-letöltést és mobiljátékokat. Később indulnak a mobil e-mailezésre, csevegésre és képes hírek fogadására is alkalmas funkciók.
A Vodafone live! csomag a mobiltelefont, mint életstílust állítja a középpontba. A telefon egyszerű kommunikációs eszközből olyan médiummá válik, amely a színek, a hangok és a képek új világát tárja fel az érdeklődő mobilosok előtt.

A Vodafone live! külföldön már hatalmas sikert aratott, hiszen a tavaly október végén nyolc nyugat-európai piacon (Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svédország és Nagy-Britannia) indult szolgáltatást december végéig 380.000 ügyfél használta már, s március végéig pedig további egymillió ügyfélre számít a Vodafone-csoport.

Magyarországon is nagy érdeklődés övezi a Vodafone live! szolgáltatást, hiszen szakértők szerint a forradalmian új szolgáltatáscsomag olyan drámai ugrást jelent a mobiltelefónia történetében, mint annak idején a fekete-fehér televízióról a színesre való váltás.

A globális mobilszolgáltató az új szolgáltatásokhoz saját márkanevet viselő telefonokat dobott piacra. Magyarországon a Vodafone live! márkanevet először egy olyan készülékkel, a Sharp GX10-zel hozza forgalomba, amelyet kizárólag a Vodafone számára állít elő a japán gyártó. A Sharp logikus döntésnek tűnt, hiszen a Vodafone leányvállalatával, a J-Phone-nal már régóta szoros kapcsolat alakult ki. A kis méretű, divatos külsővel, színes képernyővel és beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező készülék a Vodafone logóját is viseli.

Az előfizetéses ügyfelek 99.990 forintért, míg a feltöltőkártyások 139.990 forintért vásárolhatják meg a készüléket. Tavasszal a Vodafone live!-hoz a Panasonic GD87 és a Nokia 7650 készülékeket is választani lehet majd. A Sharp GX10-es készülék havidíjas előfizetéssel kétféle futamidejű részletfizetési konstrukcióban is megvásárolható, rövid távú törlesztés esetén a Vodafone kamatmentes kölcsönt biztosít, s már 39.990 forintért elvihető a készülék.

A Vodafone ezekre a készülékekre alapozza Vodafone live! szolgáltatásait, így a felhasználók MMS-képeket készíthetnek, amelyeket március 1-jéig ingyen küldhetik bármelyik magyarországi mobilhálózatba. Természetesen a képeket nemcsak telefonra, hanem e-mail címre is lehet továbbítani, s ha az ismerősök még nem rendelkeznek képfogadásra alkalmas telefonnal, akkor SMS-t kapnak arról, hogy mely internetcímen tekinthetik meg a nekik szánt képet. Az MMS szolgáltatást a Vodafone ügyfelei a magyar mobilszolgáltatók között egyedülállóan 17 európai országban használhatják, s küldhetnek segítségével képeket haza.

A zenekedvelő mobilosok Magyarországon elsőként többszólamú csengő-hangokat tölthetnek le készülékükre, legyen az komolyzenei vagy popzenei újdonság, mindezt 250 forintért.

A Vodafone hozza el elsőként azokat a legfejlettebb két- és háromdimenziós, színes, hangos, ügyességi, akció és sportjátékokat (Stormy Sight, Pac-Man, Galaxian, Space Invaders, Bubble Bobble, Darius, stb.), amelyek a videojátékok világából már jól ismertek. Egy-egy játék 800 forintért tölthető le.

A felhasználó számára elsősorban a rendkívül egyszerű kezelhetőség szembeötlő a Vodafone live! készüléken. A Vodafone live! szolgáltatásai a számítógépen megszokott ikonos felületen keresztül igen könnyen érhetők el. A legfontosabb funkciókat előre programozták, így azokat a Vodafone live!-os ügyfelek gyakorlatilag egy gombnyomással használhatják. Egy-egy ikon jelzi az MMS-küldést, a játékot, a színes böngésző megnyitását, de ezen a felületen megtalálható a Vodafone közeljövőben induló, a számítógépek és az internet világából jól ismert csevegő szolgáltatása is.

Az ikonvezérelt menürendszeren keresztül egy gombnyomással lehet eljutni abba a könyvtárba, ahonnan az ügyfelek olyan tartalmakat tölthetnek le, amelyekkel még színesebbé és egyénibbé tehetik telefonjukat. Itt nemcsak több kategóriába rendezett képek, hanem több száz dallam is fellelhető, amelyek közül mindenki hangulata és ízlése szerint válogathat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38